A-dam

Sinds begin juni staat in de afdeling herenkleding de toren van A-dam, deze hangt vol met vrolijke boxershorts en sokken, alles GOTS-gecertificeerd. Dat ze duurzaam en origineel zijn was voor ons een belangrijke reden, maar ik kan verklappen dat de echte doorslag van Ruben kwam. Hij vond ze super lekker zitten en zeg nou eerlijk, dat is voor de meeste mannen ook hét doorslaggevende argument om ze te dragen: comfort. In deze nieuwsbrief meer over dit oer-Nederlandse merk.
Oprichter Job Op zoek naar een nieuw paar boxers voor een date, kreeg Job een idee; ze zouden hun eigen Underwear Brand moeten beginnen. Eén
Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Anita Groenendijk
Ondernemer bij Nieuw Mos

die niet wordt geadverteerd door gefotoshopte sixpacks of met hun naam die over de hele tailleband pronkt. Maar, een verantwoordelijk merk met een filosofie waarbij de planeet en de mensen voorop staan. Zo ontstond het Amsterdamse merk A-dam met als visie dat duurzaamheid begint bij verantwoordelijkheid.

A-dam
De leuke woordspeling valt natuurlijk direct op, zoals Adam (de eerste man die een soort van onderbroek droeg) als de stad waar het merk geboren werd, Amsterdam, worden hierin verenigd. Het logo is het vijgenblad, nog een creatieve knipoog. Die creativiteit hoort echt bij dit merk. Grappige designs en sokken met een knoopje zodat je een paar aan elkaar kunt knopen en niet kwijt raakt in de was.

Duurzaamheid, nee: verantwoordelijkheid
‘Wij zijn niet duurzaam. Duurzaamheid is eerder iets waar we dagelijks naar streven. Daarom leggen we de nadruk op verantwoordelijkheid. Zoals het gebruik van gerecyclede en organische stoffen, niet alleen voor sommige, maar voor al onze producten.’ Bij A-dam gaat het vooral om het doen. Er wordt alleen gewerkt met GOTS-gecertificeerd biologisch katoen, ECONYL® nylon wat bestaat uit geregenereerd nylon. En wil je weten waar en door wie hun boxers en sokken gemaakt worden? Op hun website wordt alles heel transparant verteld.

Draagcomfort
Nog even over het draagcomfort, dit is wat wij van diverse heren terugkregen: de stof is zacht en vooral de band draagt erg fijn. De pasvorm is goed en blijft ook na diverse wasbeurten goed. Met Vaderdag in het vooruitzicht weten wij wel wat het leukste duurzame cadeau gaat worden dit jaar! Nu nog het juiste printje kiezen en wij maken er een mooi cadeautje van! www.a-dam.com

Anita Groenendijk