Rode zomerwijn van het wijnhuis Fasoli Gino

‘Langzaam gaan we richting de zomer. Het is aan de temperaturen nog niet echt te merken maar de zon laat zich tussen de buien af en toe zien en doet verlangen naar meer. Veel mensen denken al aan de vakantie en zijn bezig met allerlei reisplannen. Italië, het land van pizza, pasta, Parmigiano Reggiano en andere heerlijkheden zal zeker in trek zijn. Bij al dat heerlijke eten past natuurlijk ook lekkere wijn.

Wijnhuis Fasoli Gino
Om alvast in de zomerstemming te komen hebben we een actie met een rode wijn van het wijnhuis Fasoli Gino uit Veneto. Fasoli Gino ligt iets ten oosten van Verona en ongeveer een uurtje rijden van het Gardameer, een populaire vakantiebestemming.

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Victorine Hamers
Vinoloog & operationeel manager vers

Dit wijnhuis bestaat sinds 1925 en de alweer vierde generatie wijnmakers werkt sinds 1986 biologisch. De broers Amadio en Natalino Fasoli begonnen in de jaren tachtig met biologische landbouw, weigerden chemische producten te gebruiken en toonden een diepe liefde voor het land en de gezondheid van de mensen die daar wonen. Hun motto was en is: “Gezonde landbouw levert gezonde vruchten op.” Echt pionieren dus, want in die tijd was dit niet logisch. Het wijngebied Veneto is bekend geworden met de volle rode wijnen Valpolicella, Amarone en Ripasso.

“Wij produceren alleen wat wij graag drinken”

Fasoli Gino Rosso Veronese Tre Piume 2020
Wij hebben van Fasoli Gino een eenmalige actie van de sappige rode blend Tre Piume Rosso Veronese 2020. Tre Piume betekent drie veertjes en deze staan al fladderend afgebeeld op het etiket. Ze verbeelden de blend van de drie druivensoorten; Cabernet Sauvignon, Merlot en de typisch Italiaanse druif uit Veneto, Corvina. De smaak van rijpe kersen, zwarte bessen en zoete pruimen tonen zich als je de wijn proeft. De wijn is vriendelijk, toegankelijk met zachte tannines en drinkt daardoor gemakkelijk. Heerlijk zo te drinken maar combineer ook prima bij pasta of pizza.
En mocht het deze zomer nu echt warm worden dan is hij iets gekoeld ook heerlijk.

Andere wijnen van wijnhuis Fasoli Gino bij Nieuw Mos
Sinds een paar weken hebben we van Fasoli Gino in ons assortiment ook de klassieke witte “Borgoletto” Soave DOC’, deze wijn “is een wijn van verfijnde eenvoud, fris en elegant, met uitstekende drinkbaarheid en verteerbaarheid. De aangename, verfrissende lichtheid kenmerkt de stijl van de wijnmakerij sinds het begin van zijn geschiedenis”. En een wat stevige rode “La Corte del Pozzo” Valpolicella Ripasso DOC. ‘De naam “Corte del Pozzo” drukt de band uit met de bewoners van het gebied die sinds het begin van de 20e eeuw water uit onze put haalden. De afbeelding van de gans in een jasje en stropdas met dubbele rij knopen is bedoeld om de evolutie van onze biologische wijn te symboliseren, die door de jaren heen de verfijning en elegantie heeft bereikt waar altijd naar werd gezocht.”

Victorine Hamers