Demo: EcoStoof
Zaterdag 12 oktober kun je in het warenhuis ontdekken hoe makkelijk en heerlijk het koken met de EcoStoof is. Door je eten kort aan te koken en daarna in de Ecostoof te plaatsen, bespaar je wel tot 30% aan energiekosten! En omdat je eten vanzelf gaart, heb je je handen en tijd vrij voor andere dingen.
Je vindt de demo in het warenhuis, van 14.00 tot 17.00 uur kun je kennismaken met de Ecostoof en een lekker recept proeven.
Caro – één van de oprichters – had als architect in energiezuinig bouwen een fascinatie voor isolatiematerialen. Op een dag ontdekte ze de hooikist. “Toen ik de kist bekeek, zag ik dat je je pan met eten in hooi moest zetten. Het hooi diende als isolatie om de hitte van je pan vast te houden. Vervolgens gaarde je eten vanzelf. Wat een slim idee!“ Dit inspireerde haar om een draagbare en nog beter werkende versie te maken met een aantrekkelijke vormgeving.
Haar vriendin Iris, met haar ingenieurs achtergrond in ecodesign en haar campagne werk voor biologische voeding, was razend enthousiast. Zo ontstond het idee om de Ecostoof met bijbehorend kookboek te maken. Het Ecostoof-team werkt nu elke dag met een groep specialisten en chef-koks om de kwaliteit te bewaken en te verbeteren en om steeds weer nieuwe recepten te ontwikkelen.