Home Events algemeen In gesprek met: Jan Dirk van de Voort

In gesprek met: Jan Dirk van de Voort

Tijdens de Duurzame Week van Nieuw Mos lanceren we onze eigen “College Tour” naar voorbeeld van het bekende NPO-concept, maar onder de naam “In gesprek met …”. In deze eerste “aflevering” gaat Joren Jacobs, ondernemer bij Nieuw Mos, in gesprek met Jan Dirk van de Voort van Remeker. We praten over de verduurzaming van het bedrijf, hoe Jan Dirk, inmiddels meer dan dertig jaar geleden, de eerste stappen zette en hoe het bedrijf ook in deze tijd blijft verduurzamen, waarin ook de nieuwe generatie een rol speelt. Met dit gesprek willen we onze klanten en andere bedrijven inspireren. Wat betekent duurzaamheid als het gaat om voedselproductie, smaakbeleving en bedrijfsvoering? Grote onderwerpen waar een goed gesprek voor nodig is!

Wie is Jan Dirk van de Voort?

Jan Dirk van de Voort is de bevlogen oprichter van Remeker, de kaasboerderij van de inmiddels beroemde rauwmelkse Jersey-kaas. Bij Nieuw Mos hebben we een al jarenlange band met Jan Dirk en zijn bedrijf, waarin inmiddels ook zoon Peter een belangrijke rol in speelt. We verkopen de fantastische kazen van Remeker al sinds jaar en dag en rijden hiervoor dikwijls zelf naar de kaasboerderij, waar we Jan Dirk dan ook persoonlijk tegen het lijf lopen. Het valt op dat Jan Dirk en zijn zoons steeds bezig blijven met ontwikkelen en wanneer ik Jan Dirk ontmoet, vertelt hij daar enthousiast over. Zo is er onlangs een (houten) windmolen geplaatst en is er een mooi project om bier te maken met de wei afkomstig uit het kaasmaakproces.

Wil je erbij zijn?

Aanwezig zijn bij onze “college tour” met Jan Dirk is mogelijk! Net als bij het concept van Twan Huys op de NPO zal onze gast vragen beantwoorden vanuit de zaal. Het warenhuis van Nieuw Mos zal omgetoverd worden tot collegezaal en we nodigen je van harte uit om te komen. Meld je aan via aanmelding@nieuwmos.nl met in het onderwerp “In gesprek met”. Wil je een vraag stellen aan Jan Dirk van de Voort, vermeld deze vraag in je mail. Geef ook aan met hoeveel personen je wilt komen.

Datum

12 okt 2023
Verlopen!

Tijd

20:00 - 22:00
Categorie
Aanmelden