Home Events voedingswinkel Wijnproeverij: een reis door Italië
Wijnproeverij Italië-week

Wijnproeverij: een reis door Italië

Op veler verzoek is het dan eindelijk zover: Joren geeft weer een wijnproeverij! Dit keer gaan we kriskras door Italië. We proeven verrassende wijnen uit relatief onbekende regio’s, maar uiteraard bezoeken we ook de toppers uit Piemonte en Toscane; denk aan aan Barolo en Chianti… Het zal een mix zijn van wit en rood en diverse druivenrassen passeren de revue. Samen proeven we en gaan we op zoek naar de onderscheidende karakteristieken.

Speciaal voor vanavond haalt Joren enkele oudere wijnen uit zijn privékelder, zodat we ook iets leren over wat het rijpen met de wijn doet. Je krijgt tips over het bewaren en schenken van wijn. Er is voldoende ruimte voor vragen en onderlinge uitwisseling.

De geproefde wijnen komen zoveel mogelijk uit eigen assortiment, zodat je je favorieten later nog kunt aanschaffen. Ook op de avond zelf is verkoop mogelijk.

praktische informatie

  • De proeverij start om 20:15 en duurt tot ong. 22:00 uur (inloop vanaf 20:00 uur); locatie is het eetcafé van Nieuw Mos, Leusderweg 27 te Amersfoort.
  • Kosten voor deelname zijn 15 euro p.p.
  • Aanmelden niet meer mogelijk; proeverij zit vol!

Datum

30 jun 2022
Verlopen!

Tijd

20:15 - 22:00

Locatie

Nieuw Mos Eetcafé
Leusderweg 27, Amersfoort
Categorie