Op zondag 7 april hebben we met een College Tour, een borrel voor klanten en medewerkers en etentje in kleine kring afscheid genomen van ondernemer Joren Jacobs. Voor zijn afscheid wilde Joren graag in gesprek gaan met Tjitske Brouwer van Wijnimport Vinoblesse.
College Tour met Tjitske Brouwer Voor deze speciale gelegenheid had Joren gezocht naar een gast die voor hem persoonlijk betekenis heeft. “Zoals wij bij Nieuw Mos proberen te ondernemen vanuit idealen, doet zij dat in de wijnbranche. Daarnaast heeft ze de hoogste Nederlandse titel in de wijnkunde, namelijk die van “Magister Vini” en is ze dus ook wetenschappelijk onderlegd. Mijn eerste specifieke cursus over
Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Anita Groenendijk
Ondernemer bij Nieuw Mos

over biologische/groene wijn volgde ik lang geleden bij Tjitske”.

Het werd een geanimeerd gesprek over biologische en biodynamische wijnen. Over bodemkwaliteit, de smaak en mineraliteit van wijn. Tjitske had een mooie biodynamische witte wijn meegenomen om te proeven: La Cabotte 2023. Victorine, onze vinologe zal hieronder daar meer over vertellen.

Gezellige borrel en etentje bij het Groentelab
Na het interview was er een borrel in het warenhuis en namen vele klanten met persoonlijke attenties afscheid van Joren. Sommige klanten hadden hem nog als klein jongetje in de winkel aan de overkant meegemaakt! Daarna vertrokken we met de familie Jacobs en een deel van de medewerkers naar Doorn naar het Groentelab. ‘Het Groentelab is een inspirerende plek waar gezond en duurzaam wordt gekookt, met oog voor dierenwelzijn en de omgeving. Naast het experimenteren met groenten en lokale teelt worden er door Wouter ook Masterclasses rondom dit thema georganiseerd’. Wij hebben genoten van een heerlijk diner afgewisseld met nog vele warme woorden en geschenken voor Joren. En toen zwaaiden we hem echt uit.

Fotograaf: Geesje Remijnse

Anita Groenendijk

La Cabotte 2023

Tijdens het interview bij het afscheid hebben Joren en Tjtske Brouwer van Vinoblesse een glas biologisch dynamisch witte Rhône 2023 van Domaine la Cabotte gedronken. Een plaatje, deze witte wijn!

Prachtig vol, met subtiele en complexe aroma’s van abrikoos, perzik en een mooi afgeronde romigheid. Niet alleen verleidelijk lekker, maar ook met een mineralige ruggegraat waar de vitaliteit van af spat. Vele aanwezigen hebben deze wijn na het interview bij de afscheidsborrel kunnen proeven. Wij vonden de wijn zo geslaagd dat we bij Vinoblesse meteen wat flessen besteld hebben zodat onze hele klantenkring deze kwaliteitswijn kan bemachtigen en er zelf thuis ook van kan genieten.

Naast de witte Rhône maakt Domaine la Cabotte in dezelfde prijsklasse ook een verrukkelijke rode wijn. Mooi als (gecombineerd) cadeau natuurlijk maar zeker om zelf van te genieten! Beiden zijn te vinden op de stelling aan het begin van de wijnafdeling.

Victorine Hamers