Na ruim 35 jaar is de tijd van Theo Jacobs en Heleen Francke als ondernemers bij Nieuw Mos ten einde gekomen. Ze gaan nu genieten van hun volgende levensfase; hun pensioen en hun leven en werken op Welhoven. Zoals je wellicht hebt meegekregen hebben we op zaterdag 10 december jl. in de winkel een groots feest gehad waarbij veel klanten en collega’s uit de biobranche aanwezig waren. Er werden mooie woorden gesproken en geproost op de toekomst. Hierover heb je kunnen lezen in de nieuwsbrief van december. Natuurlijk namen we ook met de medewerkers afscheid.

Medewerkers afscheid

Zondag 15 januari namen wij als medewerkers en vennoten ook afscheid van Theo en Heleen tijdens een bijeenkomst en etentje bij La Cantina in het oude klooster Onze Lieve Vrouw ter Eem.

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Ruben Kool
Ondernemer bij Nieuw Mos

Deze dag werd georganiseerd door een aantal (oud)medewerkers. Naast veel gezellig bijpraten, muziek en dans werd er een cadeau aangeboden in de vorm van een ladekast waarin medewerkers in een zelf gedecoreerd laatje een schatje voor Theo en Heleen konden doen, het werd een prachtig schattenkabinet. Daarnaast werd er een hilarische film getoond met allerlei anekdotes van de voorbije jaren, met heel veel voorpret gemaakt door de medewerkers. Natuurlijk werd er een lied gezongen voor Theo en Heleen, op de melodie van ‘ja zuster nee zuster’.

Ook namen Theo en Heleen het woord om iedereen te bedanken en gaven zij met een kleine ceremonie het licht door aan alle medewerkers en ondernemers. Theo las ten slotte de ontroerde tekst van het lied “Wie dan wel?’ van Paul van Vliet voor. Deze tekst delen hieronder we ook graag met jullie.

Wij als ondernemers danken Theo en Heleen voor hun inzet en overgave en nemen met veel enthousiasme het stokje van ze over.

Ook namens Joren en Anita,
Ruben

Als wij niet meer geloven dat het kan
Wie dan wel?
Als wij niet meer vertrouwen op houen van
Wie dan wel?
Als wij niet meer proberen
Om van fouten wat te leren
Als wij ‘t getij niet keren
Wie dan wel? 

Als wij niet meer zeggen hoe het moet
Wie dan wel?
Als wij niet meer weten wat er toe doet
Wie dan wel?
Als wij er niet in slagen
De ideeen aan te dragen
Voor een kans op betere dagen
Wie dan wel?

Als wij niet meer geloven dat het kan
Wie dan wel?
Als wij er niet mee komen, met een plan
Wie dan wel?
Als wij er niet voor zorgen
Dat de toekomst is geborgen
Voor de kinderen van morgen
Wie dan wel?

Als wij onszelf niet dwingen
Een gat in de lucht te zingen
Waar zij in kunnen springen
Wie dan wel?

Paul van Vliet: Wie dan wel?