Dankzij de gulle donaties van klanten en relaties kon op het afscheidsfeest van Theo Jacobs en Heleen Francke een prachtig kunstwerk aan hen aangeboden worden. Kunstenares Barbara Bläsing vertelt over het door haar gemaakte kunstwerk.

“Alles heeft voor mij een goddelijke vonk en er is eenheid tussen mens, natuur en materie. Het is deze eenheid, die ik in mijn keramische sculpturen wil vormgeven.
Ik noem mijn werk Bezielde Materie. Het is een eerbetoon aan de natuur.”

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Barbara Bläsing 
Kunstenares

Het werk “Levensbogen” is geïnspireerd door de schors van de Douglas spar, een boom die ca. 200 jaar geleden vanuit Noord-Amerika naar Europa kwam en gebruikt werd voor scheeps-, mijn- en huizenbouw. Natuurmonumenten heeft hem als exoot bestempeld en hij wordt veel gekapt.
De boom staat symbool voor de mens, want net als de mens is hij geworteld in de aarde, heeft zijn stam en via zijn kruin maakt hij verbinding met de hemel.

Een boom laat zijn groei zien in de jaarringen. Wij mensen hebben door de ontwikkelingen in ons leven symbolische jaarringen, die ik levensbogen noem.
De voorkant van het werk met de jaarbogen laat de lichtstralen zien, de verbinding met het Licht van de schepper, waardoor wij onze inspiratie ontvangen en van waaruit ons denken, voelen en handelen ontstaat.

Het bovenste gedeelte van het werk laat een landschap zien dat de groei in de toekomst symboliseert.

De achterkant is de schors van de Douglas spar, die zeer dik is en een grote beschermende kwaliteit heeft.

voorkant

Barbara Bläsing

 

achterkant

Indien u belangstelling heeft om meer van mijn werk te zien, dan verwijs ik u graag naar mijn website: www.bblasing.nl

Ook bent u van harte welkom in mijn atelier. Liefst even van tevoren bellen om af te spreken: 06-36533957.