Kopersporen bronzen tuingereedschap
We zijn helemaal enthousiast over de nieuwste toevoeging aan ons herenassortiment. De kleding van ARMEDANGELS is duurzaam, gemaakt van heerlijk zachte materialen en de voorjaarscollectie bestaat uit prachtige frisse kleuren.

Duurzame mode uit Keulen

ARMEDANGELS is een Duits merk dat al vijftien jaar bestaat. Opgezet door twee twintigers in Keulen. Zij wilden faire en biologische kleding gaan produceren en startten met twee t-shirts. De filosofie van hun onderneming sloeg zo aan dat zij binnen een jaar al uitgroeiden en hun bedrijf uitbreidden. Vandaag de dag werken er meer dan 80 mensen bij ARMEDANGELS en produceren zij miljoenen faire en biologische kledingstukken per jaar. De naam ARMEDANGELS kozen zij om te laten zien dat wij allemaal engelen zijn die ‘gewapend’ zijn om de slechte omstandigheden in de textielindustrie aan te pakken. Iedere consument is tegelijkertijd een strijder voor een betere mode-industrie.

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Anita Groenendijk is manager van het Nieuw Mos Warenhuis en verzorgt de communicatie van Nieuw Mos.

Productiewijze

ARMEDANGELS werkt samen met partners voor de productie van hun duurzame kleding. De kleding wordt gemaakt in Portugal, Turkije, Litouwen, China en Tunesië. Het biologische katoen komt uit Turkije en India. Momenteel is het bedrijf bezig om te kijken of er meer geproduceerd kan worden in de landen waar de grondstoffen van vandaan komen, zodat de lokale economie daar bevorderd wordt en de productieketen korter. Hiervoor wordt uitgebreid onderzoek gedaan naar de arbeidsomstandigheden en productiemethodes alvorens met nieuwe partners in zee te gaan.

Herenmode

Bij de herenmode zijn veel goede basics; t-shirts, truien, blouses en broeken. De stoffen zijn comfortabel en van een mooie kwaliteit. Ook maakt ARMEDANGELS goede home wear zoals sweaters en joggingbroeken. Het fijne is dat deze stoffen niet te dik zijn en daarmee ook prettig voor heren om te dragen. Veel herenmode is donkerblauw en donkergroen of zwart, daarom zijn we extra blij met alle zachtgroene en lichtblauwe items in de collectie.  Zo hebben we ook voor de duurzame mannen meer keuze en een breed aanbod.

Maak je eigen combinatie

De stijl van ARMEDANGELS is minimalistisch te noemen. Het merk houdt er namelijk van om echte basics te maken die je keer op keer kunt gebruiken. Dat maakt voor heren het shoppen vaak alleen maar leuker, want je kunt alle items gemakkelijk met elkaar combineren. Alle soorten kledingstukken worden gemaakt, van sokken en broeken tot t-shirts, blouses en truien. De kleuren zijn gedempt en goed te combineren voor juist een sportievere of meer geklede look. Het kleurgebruik en de dunne lijnen van de prints zijn allemaal verfijnd. De zachte uitstraling van het merk kan je iets stoerder maken door de shirts te combineren met petjes, zonnebril of een spijkerjasje. Naast herenmode maakt ARMEDANGELS ook damesmode; deze is vanaf dit voorjaar ook bij Nieuw Mos te vinden.

Anita Groenendijk

Manager Warenhuis