Bask in the Sun

Een eigentijds, maritiem nieuw herenmerk

“To bask in the sun” is een Engelse uitdrukking die vertaald kan worden als het genieten van het zonnige weer. Een perfecte dubbele betekenis om de geografische oorsprong en de levensstijl aan de Atlantische Oceaan te bevestigen. En om ons in het hoge noorden te helpen om een relaxte levensstijl met onze kleding te omarmen.

Voor de heren
Al langere tijd zochten we naar een nieuw herenmerk om een completere herengarderobe aan te kunnen bieden met een grotere

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Anita Groenendijk
Ondernemer bij Nieuw Mos

diversiteit aan stijlen. Wij waren direct weg van de mooie stoffen en kleuren en net even andere prints en stijl van Bask in the Sun. Het is een duurzaam herenmerk geïnspireerd door zowel het erfgoed van maritieme kleding als door “urban” mode. Zij ontwikkelen originele ontwerpen met strakke en functionele lijnen.

Ontworpen en geproduceerd in Europa
Het merk Bask in the Sun is in 2013 in Baskenland begonnen en vanaf het allereerste begin hebben ze voor alle collecties gekozen om biologische, natuurlijke en gerecycleerde materialen te gebruiken om zo de minst mogelijke impact op het milieu te hebben.

In tegenstelling tot bij “fast fashion” zet Bask in the Sun in op korte ketens en kwaliteit. Zij produceren al onze collecties op 800 km van Baskenland, in kleine kustateliers met erkende “knowhow” in Noord-Portugal. Het team gaat er meerdere keren per jaar naartoe om de mooiste materialen te kiezen en de hele productieketen te controleren. ‘De zekerheid van een vrije, Europese en duurzame mode!‘ zoals zij zelf zeggen.

Voorjaarscollectie 2024
Voor de allereerste collectie die wij inkochten van Bask in the Sun hebben we gekozen voor een warm en fris kleurenpalet. Verschillende lichtere groentinten, zandkleuren, okergeel en gebroken wit. Alles kan uitstekend met elkaar gecombineerd worden. Uiteraard ontbreekt het maritieme streepje niet en een aantal items met het voor Bask in the Sun kenmerkende beeld van de golven met een mannenhoofd erboven. Afgelopen week heeft Silvan, onze hoofdcassier uit de natuurvoedingswinkel, voor ons een toffe outfit aangetrokken om deze tijdens een shoot te laten zien. De warme kleuren staan hem prachtig en helemaal tof met de chino van Knowledge Cotton Apparel en de cognackleurige schoenen van El Natuaralista. Dus heren, kom lekker passen, we helpen jullie graag aan een kekke duurzame outfit.

Anita Groenendijk