In de lente gaat er iets heel nieuws open: het Nieuw Mos Warenhuis!
Onder de sneeuw bereidt de lente zich voor "Vrieskou en een dik pak sneeuw, de lente lijkt nog zo ver weg. Maar...
Spaghetti alla palermitana
Spaghetti met paprika en aubergine Door Ellen Diels - één van de vaste koks van het Nieuw Mos Eetcafé "Als heimwee...
Waterkefir, een heerlijk drankje vol natuurlijke probiotica
Waterkefir "Thuis maken wij regelmatig zelf kefir op waterbasis, een heerlijk drankje vol natuurlijke probiotica. Door...
Uit eigen tuin
"Enige tijd geleden werd ik benaderd door Emine, een van origine Turkse vrouw, die nu in Amersfoort woont. Of ik...
De smaakvolle, onderscheidende smaakmakers van Hottie Sambal
"Waar kennen de meeste Nederlanders sambal van? Ik zou zeggen: van de afhaalchinees die vraagt “Sambal bij?” waarop...
Curry van verse specerijen uit de vijzel
In de Aziatische keuken is de vijzel het gereedschap dat nooit mag ontbreken. Waar ik eerder voor het maken van een...
Waarom Nieuw Mos kiest voor de producten van Driekant
Biologisch, ambachtelijk, sociaalSinds half oktober 2020 staat er vlak voor de broodafdeling een display met daarop de...
Mondkapjes: hoofdstuk drie
Beste klanten en volgers, Het is nu alweer twee weken geleden dat de mondkapjesplicht in werking trad. Nog 11 weken te...
Recept: gevulde paprika’s
Mijn naam is Tuna, ik ben één van de vaste koks van Nieuw Mos café. In het café koken we vaak met wat er ter plekke...