In de week voor Valentijnsdag introduceerden we, héél toevallig, een nieuwe lijn chocolade en patisserie in de winkel: l’Esprit de Paris. Een collega winkelier tipte ons dit en we waren gelijk enthousiast. Het zijn heerlijke, ambachtelijk gemaakte, biologische bonbons, macarons en andere chocoladeproducten.

l’Esprit de Paris maakt biologische patisserie en chocolaterie die heerlijk smaakt en er prachtig uitziet. Geïnspireerd door het vakmanschap uit Parijs en met een ‘double entendre’. “Genieten van mooie en lekkere producten kan ook zonder het milieu geweld aan te doen. Door te kiezen voor biologische grondstoffen, en dan liefst zo lokaal mogelijk, proberen we een bijdrage te leveren aan de klimaatdoelstellingen van Parijs. Hapje voor hapje”, aldus oprichtster Wija Hendrickx.

Ruben NM profielfoto

Ruben Kool
Ondernemer bij Nieuw Mos

 

Onverwachte combinaties

De bonbons, macarons, chocoladeflikken en vele andere producten worden ambachtelijk bereid in Edam. “We werken met biologische chocolade uit Italië. De pure chocolade is krachtig, maar niet overheersend, onze melkchocolade is stevig maar niet kinderachtig zoet, en de romige witte chocolade is niet te zoet met stukjes gemalen vanille. Dit trio combineren we bijvoorbeeld met biologische noten en zaden, gedroogde zuidvruchten en bessen in repen en breekchocolade. Maar we vinden het ook leuk om met onverwachte combinaties te werken, zoals de geurige rosépeper, of bosbessen waar je de smaak van Drenthe in proeft.”

Patisserie

Naast chocolade maakt l’Esprit de Paris ook patisserie. “Onze macarons kunnen wedijveren met wat er in Parijs te koop is. Ook heel populair zijn de Cantuccini, dubbelgebakken amandelkoekjes die zich heerlijk laten dopen in een likeurtje of in de koffie. En voor wat later op de avond maken we Panforte, vol met zuidvruchten, noten en honing, heerlijk met een stukje blauwe kaas.”

l’Esprit de Paris maakt zich ook sterk voor een samenleving waarin iedereen kan meedoen: “Via een lokaal dagbestedingsproject worden we geholpen door mensen met een verstandelijke beperking. En hun enthousiasme is voor ons een inspiratie.”

Biologische producten

Het Edamse bedrijf is in 2019 opgericht door Wija Hendrickx, na een opleiding patissier en chocolatier. Wija maakte van meet af aan biologische producten en sinds juni vorig jaar is ze hierin ook gecertificeerd. Ze begon met leveren aan diverse chocoladewinkels in de regio en via de webshop. Het aantal biologische winkels waar Wija levert, breidt zich de afgelopen tijd langzaam maar zeker uit.

Speciaal voor Valentijnsdag heeft Wija prachtige hartvormige chocolade gemaakt. Wie ga jij hiermee verleiden? Jezelf verwennen kan natuurlijk ook.

Liefdevolle groet,
Ruben Kool

Ondernemer Nieuw Mos