Zelf heb ik in deze uitdagende tijd behoefte aan wat extra geluk. Dat kan onder andere door goed en lekker eten en drinken en af en toe een fijne verwennerij. Hoewel ik niet zo’n zoetekauw ben –tot dusverre schreef ik vooral over alcoholische dranken en hartige voedingswaren– kan ik me goed voorstellen dat chocolade voor veel mensen een hapje geluk is. Voor deze ene keer wil ik me dan ook buiten mijn comfort zone begeven en iets vertellen over chocolade.

Fairtrade cacao uit Papua-Nieuw-Guinea en Peru

Nieuw bij Nieuw Mos is het merk “Chocolates From Heaven” van een Belgische onderneming met een wereldverbeterende missie. met een wereldverbeterende missie. Een belangrijk onderdeel van die missie is een betere toekomst te bieden aan de cacaoboeren. Daarom neemt Chocolates From Heaven cacao rechtstreeks af van lokale coöperaties en kleinschalige boeren in Papua-Nieuw-Guinea en Peru.

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Joren Jacobs
Ondernemer bij Nieuw Mos 

  Alle cacao is Fairtrade gecertificeerd, waarmee een goed inkomen voor de boeren gewaarborgd wordt. Daarnaast krijgen de boeren een bonus als zij een hoge kwaliteit cacaobonen leveren, waarbij ze worden geholpen doordat Chocolates From Heaven zorgt voor een goede opleiding. Boeren leren hoe zij hun opbrengst kunnen vergroten, maar ook de kwaliteit van de cacaobonen, waardoor zij ook een omzet-/ inkomensgroei kunnen verwezenlijken. De cacao die wordt afgenomen is overigens volledig traceerbaar tot de oorsprong, waardoor bijvoorbeeld kinderarbeid ook zoveel mogelijk kan worden uitgesloten.

  “Door onze chocolade te eten help je met het planten van bomen”

  Als je chocolade koopt van Chocolates From Heaven help je met het planten van bomen op en rond de cacaoplantages. 2,5% van de omzet van Chocolates From Heaven gaat namelijk naar projecten om bomen te planten; een expliciet statement tegen de ontbossing in de Amazone en in het Indonesisch regenwoud. Bomen reinigen de lucht die we inademen, ze filteren het water dat we drinken, bieden een habitat voor meer dan 80% van de op het land levende diersoorten, verhogen de stabiele inkomsten voor de boer door extra vruchtopbrengst, verbeteren de bodemkwaliteit en zijn goed voor het klimaat door het vastleggen en -houden van CO2. De verpakkingen van Chocolates From Heaven zien er ook nog eens erg goed uit, dus al met al een echte feel good purchase.

  Inmiddels heb ik zelf ook wel zin gekregen in een stuk chocolade. Nu alleen nog even kiezen… Puur, melk en wit, maar ook mooie smaken zijn beschikbaar: sinaasappel, gember-citroen of karamel-zeezout. Er is zelfs een vegan chocoladetablet op basis van rijstmelk. Wil je ook eens kennismaken? Je vindt deze brokken geluk in het chocoladeschap vlakbij de kassa.

   

  Joren Jacobs

  Ondernemer Nieuw Mos