Vegan pie nm

Ongeveer 1x per maand rijd ik naar Utrecht om de achterbak van de auto vol te laden met de heerlijkste vegan, glutenvrij en suikerbewuste taarten en cakes van Margot Verstegen.

Al meer dan 30 jaar

Margot had  meer dan 30 jaar een natuurvoedingswinkel in Utrecht op de Zadelstraat en is op een gegeven moment gestart met het bakken van taarten voor de verkoop in haar eigen winkel. Daar was al een tijd vraag naar en ze vond het aanbod biologische, glutenvrije vegan taarten heel beperkt. Inmiddels heeft ze haar winkel verkocht en zich toegelegd op het bakken van taarten en doet ze in Utrecht en omgeving ook catering van glutenvrije en vegan maaltijden.

Ruben NM profielfoto

Ruben Kool is mede-eigenaar van Nieuw Mos en deelt graag zijn ervaringen op en achter de winkelvloer. 

Uit Utrecht

Zelf ken ik Margot uit mijn tijd als bedrijfsleider van de Natuurwinkel in Utrecht, dan kwam ze heel regelmatig op haar bakfiets langs om taarten te brengen. En nu ik zelf neergestreken ben in Amersfoort moest dat heerlijke gebak natuurlijk ook naar Amersfoort komen. Zelf eet ik niet uitsluitend  vegan of glutenvrij maar deze taartjes zijn voor iedereen een feest!

Avocado
Limoen

De favoriet van Ruben

Mijn allergrootste favoriet is de citroen-limoentaart, dit is een groene taart , lekker fris door de citroen en limoen en avocado voor de smeuiigheid en gezoet met kokosbloesemsuiker. De spirulina geeft de mooie groene kleur! Margot vertelt dat de groene taart als een grap begon, maar is inmiddels een van haar best verkochte taarten. Nadat de taarten zijn gemaakt en in punten gesneden worden ze direct ingevroren. In de winkel hebben we de voorraad dan ook in de vriezer en halen er elke ochtend een aantal stukjes uit, maar je kunt ze ook bevroren meenemen, handig voor als je ze thuis nog even wilt bewaren. Vraag hiervoor een medewerker op de broodafdeling.


Groetjes, Ruben Kool