Inflatie zet door, contante uitdagingen en Nieuw Mos start met Florijn

Het begon op z’n minst al in december, toen de prijzen van onze broden in sommige gevallen wel 20% omhoog gingen. Veel klanten spraken ons bezorgd aan over deze prijsstijgingen. Helaas bleef het niet bij broden. In de afgelopen maanden hebben onze groothandels segment voor segment de prijzen van hun assortimenten verhoogd. We kunnen niet anders dan meegaan met die verhogingen, omdat ook aan de winkelkant de kosten flink stijgen. Niemand weet op dit moment waar het naartoe gaat. We vragen je begrip hiervoor.

Ondertussen is er meer aan de hand op financieel vlak. We hebben gemerkt dat contant geld “duurder” wordt. Dat klinkt een beetje gek, maar als winkel hebben we te maken met kosten voor het storten van onze contanten en het opnemen van muntrollen voor de kassa. De tarieven worden hoger, maar ook komen er steeds minder plekken waar deze stortingen en opnames gedaan kunnen worden. 

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Joren Jacobs
Ondernemer bij Nieuw Mos 

Bij Nieuw Mos denken we echter dat contant geld belangrijk is en willen we aanmoedigen tot het blijvend gebruik ervan. Contant geld kwam recentelijk nog erg goed van pas toen bijna de hele dag het internet eruit lag; daaruit blijkt meer weer onze afhankelijkheid van de digitale systemen. Wist je trouwens dat je bij ons aan de kassa ook contant geld kunt opnemen (“extra pinnen”)?

Florijn

Tot slot een korte update over de Florijn. In een eerdere nieuwsbrief kondigden we aan te willen onderzoeken of we als Nieuw Mos mee zouden kunnen doen met deze alternatieve munt. Dit zou een versterking van de lokale/ regionale economie kunnen betekenen en geeft bovendien wat uitwijkmogelijkheid van de euro-economie. Inmiddels hebben we een mooi gesprek gehad met Stichting De Florijn en een van onze streekleveranciers, waaruit blijkt dat het zeker haalbaar is. De komende weken zullen we daarvoor de voorbereidingen treffen, zodat we klaar zijn voor de eerste Florijn-betalingen. We zullen je daarover hopelijk kunnen informeren in de volgende nieuwsbrief.

Voor meer informatie over de Florijn, kijk op www.betalenmetflorijn.nl.

 

Joren Jacobs

Ondernemer Nieuw Mos