Vooraf hing er een aangename sfeer van verwachting en bij de modellen en presentatoren ook een beetje spanning, op een positieve manier. Alle kleding hing klaar, Hennieke had een prachtig boeket gemaakt met bloemen en takken uit haar tuin, de kopjes en glazen stonden klaar en het licht was gedempt. We waren er meer dan klaar voor.

Opzet
Net als vorig jaar waren er twee herenmodellen en twee damesmodellen. Elk model liet drie verschillende outfits zien. Voor de snelle rekenaars onder ons, inderdaad waren er 12 outfits uitgekozen. Met bij iedere outfit een stuk of 4,5 variatiemogelijkheden. Een vol programma dus om veel te kunnen 

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Anita Groenendijk
Ondernemer bij Nieuw Mos

laten zien. Bij duurzame mode gaat het natuurlijk om hoe het geproduceerd is, maar ook over hoe lang en hoe vaak je kleding draagt.

Duurzame mode
Bij de aanschaf van een duurzaam geproduceerd kledingstuk zijn er verschillend factoren waar je op kunt letten; pasvorm, materiaal, kleur, stijl en natuurlijk of je het leuk vindt. Doet het kledingstuk wat voor jou of moet jij wat voor het kledingstuk doen? Wij gaan absoluut voor het eerste en we zien het ook direct als klanten uit de paskamer komen. Dat waar je blij van wordt, past vaak ook het beste bij je qua pasvorm, materiaal, kleur en stijl. Ook met onze 4 modellen hebben we een uitgebreide passessie gehouden om voor hen een passende outfit te vinden want ieder lijf, iedere persoon en persoonlijkheid is weer anders.

Stylen
Stylen is ook vaak een idee uitproberen, een beetje aanpassen, nog een beetje aanpassen, toch een element veranderen, net zolang tot je denkt: dit is het! En dan kun je lekker verder gaan stylen door variaties te maken. Een jurk met een gestylde riem kan met een trui eroverheen en een stoere boot weer gedragen worden op een andere gelegenheid. Een riem kan ook over een vestje of juist een taille creëren als die in het figuur minder aanwezig is. Een joggingbroek kan met een gebreide katoenen trui erop een andere uitstraling krijgen dan met een hoodie. Een handtasje in een opvallende kleur kan de hele damesoutfit een lift geven. En zo waren er nog veel meer ideetjes, tips en opties die we onze aanwezigen deelden.

Shoppen
De mogelijkheid om te shoppen, met korting, hoort ook altijd bij deze avond. We waren met verschillende teamleden aanwezig om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen. Persoonlijk werd ik geraakt door de open en ongedwongen sfeer die er was. Sommige klanten probeerden een hele outfit uit, anderen wilden bepaalde tips zelf uitproberen en weer anderen inspireerden ons door zelf bijzondere combinaties te maken. Er werd een drankje gedronken en er vonden zoveel geanimeerde gesprekjes plaats. Als team hebben we zeker ook super van deze avond genoten en gezien de vele reacties die we van de aanwezige klanten hebben mogen ontvangen, zij ook!

Anita Groenendijk

Foto’s door Geesje Remijnse