Sinds enkele maanden verkopen we geitenkaas van de Mèkkerstee uit het Zeeuwse Ouddorp als opvolger van Huig uit Doorn. Niet van heel dichtbij maar wel bijzondere kazen van een mooi bedrijf en rechtstreeks zonder tussenhandel.

Geitenkaas van de zorgboerderij
De Mèkkerstee is een zorgboerderij. Ze werken intensief samen met Sjaloom Zorg. Mensen met psychische en psycho-sociale problemen en met een verstandelijke beperking werken volop mee op het bedrijf. Ook bereiden ze mensen voor op (terugkeer naar) betaald werk in de samenleving. De circa 65 deelnemers dragen hun steentje bij aan het vele werk op de boerderij. Ze helpen met de verzorging van de dieren, doen inpakwerkzaamheden, helpen met het verzorgen van de administratie, helpen in de kaasopslag of in de landwinkel en het restaurant.

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Ruben Kool
Ondernemer bij Nieuw Mos

De geiten
Bij de Mèkkerstee zijn 650 geiten aanwezig die dagelijks op vaste tijden worden gemolken. Naast geiten is er ook een kinderboerderij met onder andere kippen, paarden, cavia’s en een varken. Leuk om ook eens te bezoeken met de (klein-) kinderen.

Kaas met zeesla
Een van de bijzondere kazen die we aanbieden is de Mèkkerstee Zeesla.
Deze biologische geitenkaas heeft circa acht weken in het pakhuis liggen rijpen. Een bijzonder zachte en romige kaas met een lekkere zilte smaak dankzij de zeesla. Heerlijk voor in de salades. We snijden deze kaas zelf op de kaasafdeling. Voor meer informatie kun je ook altijd bij onze kaasspecialisten Angélique, Thomas en Victorine terecht.

Biologisch product van het jaar 2022
Het bereiden van biologische geitenkaas met mooie gaten is een vak apart. Deze geitengatenkaas is licht zoetig van smaak. Door puur vakmanschap is met speciale receptuur deze mooie geitengatenkaas met prachtige ronde ogen tot stand gekomen. Een kaas met een perfect uitgebalanceerde smaak, karakteristiek en met een licht zoetje, en dat gecombineerd met de milde smaak van Mèkkerstee geitenkaas. Een hele nieuwe smaaksensatie. In 2022 verkozen tot product van het jaar. Zeker proeven dus! www.demekkerstee.nl

Ruben Kool