Kopersporen bronzen tuingereedschap

Nieuw Mos Warenhuis viert 1-jarig bestaan

Op vrijdag 15 april 2022 was het een jaar geleden dat het warenhuis van Nieuw Mos haar deuren opende. Vorig jaar viel dat net na Pasen, dit jaar net ervoor. Het weekend er aan voorafgaand en de hele week tot 15 april trakteerden we onze klanten op allerlei leuke activiteiten en dat werd met enthousiasme ontvangen, vergezeld van veel hartelijke felicitaties.

Aftrap feestweek
We trapten de feestweek af op zaterdag 9 april met een warenhuis vol marktkramen waar onze lokale producenten hun duurzame waren presenteerden en verkochten. Het was een erg gezellige dag; dat krijg je natuurlijk al snel als er allemaal leuke mensen achter de kramen staan. Onze klanten vonden het leuk om kennis te maken met de Amersfoortse makers. Daarnaast werd er ook al flink geshopt uit onze nieuwe voorjaarscollectie.

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Anita Groenendijk is manager van het Nieuw Mos Warenhuis en verzorgt de communicatie van Nieuw Mos.

Enthousiaste Peter van Berckel

Op zondagmiddag trakteerde Peter van Berckel een grote groep deelnemers op een inspirerende demonstratie over de ins en outs van het fermenteren. Peter is schrijver van het boek ‘Tsukémono – snelle groentefermentaties uit Japan’. Met de hele groep werd er nog een safari door de voedingswinkel gehouden op zoek naar gefermenteerde producten. Die bleken soms verbazend Nederlands te zijn, want wie heeft er niet een keertje zuurkool gegeten?

Middagworkshops

Op maandag-, dinsdag- en woensdagmiddag gaven Jolanda Sieders, Jolanda de Kok en Mariska Bakker ieder vanuit hun vakgebied een workshop. Met een groep dames rondom de grote werktafel werd er geleerd en uitgewisseld over zelfreflectie, styling en make-up. Het was voor ons alleen al een feestje om zo een beetje mee te krijgen van het enthousiasme, de positieve uitwisseling en vele tips die gedeeld werden. Niets mooier dan vrouwen die elkaar bemoedigen in het omarmen van hun eigen schoonheid.

Vegan eten en leven

De Amersfoortse Jessica en Maik, bekend van hun drie vegan kookboeken en het online platform voor veganlifestyle www.veganrevolutie.nl, namen hun toehoorders mee in het vegan eten met drie kleine kinderen. Praktische tips, maar ook de do’s en dont’s van vegan eten werden besproken. Voor iedereen die zich wil oriënteren of verdiepen in vegan eten is hun website een absolute aanrader.

Grande finale: onze eerste modeshow

Op donderdagavond trokken we de stoute schoenen aan en presenteerden in het warenhuis onze eerste modeshow. Wat super gaaf was dat! Op de groene loper van 12 meter lang showden onze modellen 28 voorjaars- en zomeroutfits.  Er waren modellen van 17 t/m 70 jaar, mannen en vrouwen. Het hele team van het warenhuis liep natuurlijk mee, vele medewerkers uit de voedingswinkel en ook beide ondernemers showden een outfit. Maar ook vrienden en bekenden werden ingezet zodat we een breed aanbod konden laten zien, want dat past bij ons. Iedereen kan shinen in een duurzame outfit die past bij jouw figuur en kledingstijl. De gasten van de modeshow, meer dan 70 (!), waren onverdeeld positief. Zo leuk om zoveel enthousiaste reacties te krijgen. De outfits die we hadden uitgekozen, werden heel goed ontvangen en er werd direct lekker geshopt. Wie weet wordt dit wel een jaarlijks event.

We sloten de feestweek op vrijdag af met een vegan taartje voor al onze klanten en de uitslag van de zeven winacties die we via onze socials en in de winkel hadden gedaan. Wie jarig is trakteert en dat hebben we zeker gedaan. Klaar voor een nieuw jaar; we ontmoeten je graag (weer) in het Nieuw Mos Warenhuis!

Anita Groenendijk

Manager Warenhuis