Recepten

Ellen Diels

Vijftig tinten groen

Door Anita– Nieuw Mos Warenhuis

“Persoonlijk ben ik een grote fan van de kookboeken van The Green Kitchen, een boek dat je kunt vinden in de uitgebreide selectie kookboeken van Nieuw Mos. David Frenkiel en Luise Vindahl delen vanuit Stockholm al jarenlang heerlijke, gezonde en eenvoudige vegetarische gerechten met natuurlijke ingrediënten, hele granen, goede vetten, veel fruit en groenten. Hun verhalen, recepten en leuke video’s vind je op www.greenkitchenstories.com

Een echt lentegerecht

Een recept dat ik graag maak als al onze kinderen komen eten is “Vijftig tinten groen”. Het is een echt lentegerecht en makkelijk aan te passen aan wat je in huis hebt qua groen en goed te combineren met andere gerechten. Het recept is ontwikkeld door David in de tijd dat hij in Rome woonde en Luise voor het eerst bij hem kwam eten. Groen, romig en heerlijk, dat is de essentie van het gerecht. Varieer naar hartenlust met beschikbaar groen en dien op met quinoa, gierst, rijst of pasta naar keuze.

Dit recept komt uit The Green Kitchen at Home. Vanaf eind april kun je de kookboeken in het duurzame warenhuis vinden op de benedenverdieping. Kom gerust eens neuzen in de serie prachtige kookboeken van David & Luise.”

Sfeerimpressie pastagerecht Ellen

Ingrediënten

Recept voor 4 personen
Voorbereiding en bereiding: 35 minuten

  • 3 el virgin kokosolie
  • 1 blik volle kokosroom of kokosmelk 400 ml
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 ui, gepeld
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 8 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
  • zwarte peper of 1 tl gedroogde tijm
  • geraspte schil en sap van ½ citroen
  • 1 stronk broccoli
  • 1 courgette
  • 3 el kappertjes, plus vocht
  • 120 ml witte wijn
  • 190 g erwtjes, uit de vriezer
  • 100 g spinazie
  • zeezout en versgemalen

Bereiding

Verhit de olie in een pan op middellaag vuur. Snijd de ui, knoflook en tijm fijn, doe in de pan en fruit ongeveer 10 minuten of tot de ui zacht wordt.

Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes. Snijd de courgette in halve plakjes. Doe de groentes in de pan erbij, voeg de kappertjes toe met een scheutje van het vocht en laat nog 5 minuten bakken.

Roer de wijn erdoor. Wacht tot de alcohol is verdampt en voeg dan de erwtjes, spinazie, kokosroom, bouillon, zout en peper toe. Breng weer aan de kook, draai het vuur laag en laat zacht koken tot de groentes gaar zijn en de saus wat is ingekookt. Roer af en toe door.

Haal de pan van het vuur en roer de geraspte schil en het sap erdoor. Dien op met de quinoa, rijst of pasta en bestrooi met peterselie.

 

Anita – Nieuw Mos Warenhuis