Ben jij het nieuwe jaar ook met goede voornemens begonnen? In het warenhuis zijn we dat wel. We hadden ons al langer voorgenomen om onze huishoudelijke afdeling uit te breiden met handige, duurzame keukenartikelen en we hebben ons goede voornemen maar direct uitgevoerd!

Dus als je de trap afloopt naar onze benedenverdieping vind je in onze huishoudelijke hoek het thema ‘duurzaam leven in de keuken’. We hebben ons assortiment uitgebreid met flessenborstels, messen, snijplanken, bakmatten, broodzakken en jute bewaarzakken voor groente en fruit. En onze voorraad foodhuggers, bee-wraps en glazen voorradpotten is weer helemaal aangevuld. In deze nieuwsbrief licht ik een paar producten uit.

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Anita Groenendijk
Ondernemer bij Nieuw Mos

Messen van OPINEL
Dit messenmerk ken je waarschijnlijk wel uit Frankrijk. Wij hebben in assortiment opgenomen: een broodmes, een schilmesje en een dunschiller.  En speciaal voor de “petit chefs” een handige, veilige dunschiller. Opinel heeft veel aandacht voor het milieu; zo geven zij voorrang aan lokale bevoorradingen van hun hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Daarom is bijvoorbeeld de belangrijkste houtleverancier die bijdraagt tot de fabricage van Opinel in de Jura gevestigd.

Kokos flessenborstels van La Droguerie Ecologie
De producten van La Droguerie Ecologie, gemaakt in Frankrijk of West-Europa, zijn ontworpen op basis van natuurlijke, minerale of plantaardige grondstoffen en met een maximum aan biologische ingrediënten. De ecologische apotheek® is een merk van Ecodis, een Frans bedrijf dat pionier is in het ontwerp en de distributie van ecologische producten aan gespecialiseerde winkels. In het warenhuis en in de natuurvoedingswinkel ben je waarschijnlijk al producten van dit inspirerende merk tegengekomen.

De kokosborstels die we nu in ons assortiment hebben opgenomen zijn zeer duurzaam en ideaal voor het reinigen van flessen, flacons, babyflessen en meer, zonder ze te bekrassen. Met het afgeronde uiteinde kan je ook goed de bodem schoonmaken. De borstels zijn gemaakt met een ijzeren steel en biologisch afbreekbare kokosvezels.

Herbruikbare lunch wrap van RETULP
Retulp is een sociale onderneming met als doel zwerfafval te verminderen en de plastic soep tegen te gaan. Zij willen graag het goede voorbeeld geven, bewustwording creëren en hergebruik stimuleren. Dat doen zij door hippe, handige en herbruikbare producten op de markt te brengen als alternatief voor plastic wegwerpproducten.  Met de opbrengst van deze producten ondersteunen zij goede doelen.

Ga duurzaam op reis met je zelfgesmeerde sandwiches en boterhammen. Deze food wraps van Retulp zijn een mooi alternatief op wegwerpplastic, omdat ze herbruikbaar zijn. Daarnaast zijn ze goed schoon te houden, want ze mogen in de wasmachine! De duurzame lunchzakjes komen in een set van 2: 1 grote wikkelbare zak en 1 kleine vierkante zak, met beide een klittenbandsluiting.

Natuurlijk is hiermee ons goede voornemen om ‘onze huishoudelijke afdeling uit te breiden met handige, duurzame keukenartikelen’ nog niet afgelopen. Dus ik zou zeggen, neem regelmatig een kijkje op onze benedenverdieping en laat je inspireren voor het verduurzamen van je huishouden!

Anita Groenendijk