Rob van der Voort is opgegroeid in een slagersfamilie. Zijn ouders hadden een slagerij in de wijk Liendert in Amersfoort. Na de slagersvakschool te hebben afgerond was hij een aantal jaren werkzaam in de marketing en verzekeringswereld. In zijn vrije tijd maakt hij thuis paté zoals ze dat in Frankrijk doen: een grove paté. In 2010 besloot Rob om van zijn hobby zijn werk te maken en startte hij Bucherie. In eerste instantie werkte Rob met scharrelvlees maar in 2016 schakelde hij over biologisch vlees. Inmiddels verwerkt hij 65% biologisch en dat percentage groeit nog steeds.

Paté en charcuterie

Charcuterie is het franse term voor fijne en eerlijke vleeswaren. Rob: “In Nederland kan je voornamelijk smeerworst vinden en bijna geen paté, maar de structuur en smaak van paté is zoveel fijner.

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Ruben Kool
Ondernemer bij Nieuw Mos

Omdat het niet te krijgen was ben ik het zelf gaan maken.”

Rob verwerkt het vlees op zijn bedrijf in Lunteren en werkt met verse grondstoffen en kruiden en met zo min mogelijk conserveringsmiddelen, vanuit liefde en vakmanschap: ”Bij Bucherie staat respect voor dier en milieu voorop, we kennen onze boeren en weten dat ze goed omgaan met de varkens.”

Rob heeft een uitgebreid assortiment patésoorten, waaronder uiteraard ”naturel” en cranberry, maar ook wat speciale soorten, zoals met wild of knoflook/ ui. Bij Nieuw Mos is het gehele patéassortiment verkrijgbaar. Rob maakt ook nog Hausmacher worst en smeerleverworst die je in het schap kunt vinden, wekelijks door hem zelf gebracht. Hij woont zelf om de hoek van de winkel.

Ruben