Kopersporen bronzen tuingereedschap
In het warenhuis hebben we natuurlijk ook beddengoed, je kunt een uitgebreid assortiment vinden op onze benedenverdieping. We hebben gekozen voor het merk Kayori.  Het zijn de kleine dingen die een verschil maken in ons leven. Waar wij dit vaak lijken te vergeten brengt Kayori ons terug naar díe momenten die ertoe doen.

Bewustzijn is het uitgangspunt 

De meest kostbare momenten van geluk zijn vaak binnen handbereik. In het oude Japan wist men het geluk op te zoeken door een stapje terug te doen. Wees je bewust van het leven, geniet van al het moois om je heen en accepteer wie je bent. Dit maakt de essentie van Kayori duidelijk. Bewustzijn is het uitgangspunt, kwaliteit in plaats van kwantiteit. Geïnspireerd door alle dagelijkse dingen om ons heen is een product ontwikkeld met oog voor detail. Ontwerpen in een eenvoudige stijl verrijkt door subtiele texturen, rijke kleuren en verfijnde details.

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Anita Groenendijk is manager van het Nieuw Mos Warenhuis en verzorgt de communicatie van Nieuw Mos.

Duurzaamheid bij Kayori

Bij Kayori zorgen zij ervoor dat dat alles wat het Kayori-label draagt, wordt geproduceerd en verwerkt volgens de strengste milieunormen, onder veilige en humane omstandigheden, van de boerderij tot de fabriek en de winkel tot bij jou thuis. Veel van hun producten voldoen aan de richtlijnen zoals die zijn vastgesteld door het Fair Trade international programm, Global Organic Textile Standard (GOTS) en het Business Social Compliance Initiative (BSCI). Verantwoorde productie is niet het enige wat bij Kayori belangrijk is. Hun missie is het om bewuste consumptie aantrekkelijk en voor iedereen toegankelijk te maken.

druiven wijn

Stoffengebruik

Er worden enkel natuurlijke materialen gebruikt voor de dekbedhoezen, hoeslakens, handdoeken en badjassen van Kayori. Er zijn dekbedhoezen er in biologisch katoen, katoen-satijn, katoen-flanel, pima-katoen. Ook zijn er dekbedhoezen in Tencel (Tencel is een merknaam voor de vezel lyocell, deze stof is gemaakt van hout, in de meeste gevallen van Eucalytusbomen), van 100% natuurlijk linnen, van 50% bamboe-vezel en 50% katoen. Kortom: heel erg veel keus. Wij hebben een selectie gemaakt zodat je de verschillende stoffen en prints kunt voelen en zien en daarnaast hebben we een prachtige boekwerk van Kayori waarin alle bestelbare ontwerpen in staan.


Wat kan ik er nog meer aan toevoegen dan slaap zacht?
Anita Groenendijk