Jam header

Très Jolie is een van onze kleinere, lokale streekleveranciers, waar we in de zomermaanden vers fruit van geleverd krijgen en jaarrond ook een aantal siropen, sappen en jams.

Hoe het begon

In 2002 begonnen de beide initiatiefneemsters, Theresia Kamphuys en Juliette Stout, ondersteund door Emile van Leeuwen, op een kale akker in de buitenvelden van De Glind (Gemeente Barneveld) met het planten van de eerste bessenstruiken. De tuin kreeg een vijfhoekige vorm en in het midden een warm en open hart, de bloemencirkel. De oppervlakte werd verder verdeeld in verschillende blokken, beplant met een groot scala aan verschillende bessen. Het geheel groeide uit tot een heus bessenparadijs. In de loop van de tijd ontwikkelde de oorspronkelijke “zorgtuin” zich naar de “belevingstuin” van nu. De tuin wordt mede gedragen door een enthousiaste groep vrijwilligers.  

Ruben NM profielfoto

Ruben Kool is mede-eigenaar van Nieuw Mos en deelt graag zijn ervaringen op en achter de winkelvloer. 

Belevingstuin

Très Jolie is een biologisch bedrijf waar allerlei soorten kleinfruit geteeld worden, zoals bessen, bramen en frambozen. Tegelijkertijd is de tuin een plek om, ook innerlijk, tot rust te komen en om te genieten van wat de natuur te bieden heeft, met andere woorden: een “belevingstuin”. “C’est très jolie ici”, staat er dan ook op de website te lezen, en dat is het zeker. Je kunt er de belevingsdagen en zelfplukdagen bezoeken of gewoon even genieten van een kopje thee in de bloemencirkel. Ook echt een aanrader om met de kinderen te doen! Zo heb ik met mijn zoons vorig jaar zelf pizza’s gebakken en geduldig een tekening gemaakt van een trosje fruit. Door de jongens zelf een emmertje fruit te laten plukken, beseffen ze hoeveel tijd dat kost. Maar naderhand waren ze enorm enthousiast en het smaakte extra goed die avond op de pannenkoeken.

Producten van Très Jolie

Financiële steun Tot eind maart doneren wij, in een gezamenlijke actie met De Nieuwe Graanschuur 25% van het aankoopbedrag van producten van Très Jolie aan dit mooie kleinfruitbedrijf. Ook kun je jouw gift rechtstreeks overmaken op rekeningnummer NL10INGB0009445312 t.n.v. Très Jolie o.v.v. donatie wederopbouw. Kijk voor meer informatie ook op de website tresjoliefruittuin.nl.

Belevingsdag bij Très Jolie

De brand

Helaas brandde eind november hun onderkomen in de tuin tot de grond toe af. Behalve de ‘Abri’, het onderkomen, zelf en de herinneringen aan een fijne werkplek gingen ook alle spullen verloren; trekker, grasmaaier, gereedschap, werkkleding, servies, enzovoort. Inmiddels is de rommel opgeruimd, maar financiële steun bij de wederopbouw en aanschaf van spullen is heel welkom. 

Financiële steun

Tot eind maart doneren wij, in een gezamenlijke actie met De Nieuwe Graanschuur 25% van het aankoopbedrag van producten van Très Jolie aan dit mooie kleinfruitbedrijf. Ook kun je jouw gift rechtstreeks overmaken op rekeningnummer NL10INGB0009445312 t.n.v. Très Jolie o.v.v. donatie wederopbouw. Kijk voor meer informatie ook op de website tresjoliefruittuin.nl.


Ruben Kool