Kruip in de heerlijke cosy wereld van illustrator Esther Bennink oftewel “Illustrator under a blankie”. Zij maakt sinds drie jaar prachtige kaarten, boeken, toverlampen, adventkalenders en nog veel meer. Esther heeft PTSS (post-traumatische stress-stoornis) en dat beperkt haar in haar energie; cosiness helpt haar in haar leven en is de basis van haar prachtige werk.

Haar verhaal
Esther vertelt: ‘PTSS betekent dat je je onveilig voelt, angstig met allerlei effecten die daarbij horen (en die bij iedereen anders zijn). Doordat ik me onveilig voelde, ging ik op zoek naar veiligheid. Dat vond ik in mijn eigen cosy wereld. Door creatieve therapie kwam ik in aanraking met een doosje waterverf en van het één kwam het ander. Ik ben nooit meer gestopt met het schilderen van geborgenheid, 

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Anita Groenendijk
Ondernemer bij Nieuw Mos

knusheid, verwondering en helpende gevoelens.’’

Cosiness
Er is niet echt een Nederlands woord voor het Engelse “cosy”, wat zoiets betekent als “giving a feeling of comfort, warmth, and relaxation”; het woord “knus” komt het meest in de buurt. Een gevoel van veiligheid, warmte en ontspanning dus. Esther: ‘hoe je dat gevoel opwekt is voor iedereen anders. Voor mij heeft het veel te maken met thee, kaarsen, dekentjes, herfst, chocolade, mijn hond Bram, heerlijke boeken, tijd voor mezelf en natuurlijk… mijn tekeningen!’

Het creëren van haar eigen wereld, knus, veilig, vol warmte en zachtheid bleek voor haar heel belangrijk te zijn. In het werk van Esther zie je haar wereld terug: de wandelingen in het bos, een vuurtje maken, een boek lezen onder een dekentje, een warm kopje thee en het leven met de seizoenen.

Esther bij Nieuw Mos
Wat is een betere tijd om haar producten te introduceren dan in de herfsttijd, een tijd die vraagt om wandelingen in het herfstbos en kopjes thee met een fijn boek? Op onze seizoenstafel hebben we een eerste selectie van twaalf verschillende kaarten liggen en twee prachtige 3D-adventskalenders. Ook introduceren we de toverlamp, waarvan je de voorplaat kunt wisselen. Ook introduceren we haar inspiratiekaarten “message from the woods”.  Maar daarover vertellen we meer in ons wintermagazine.

Duurzaamheid
Haar kaarten worden gedrukt in NL op (meestal) Tinteretto gesso papier (EU papier), FSC gecertificeerd. Al haar producten worden offset gedrukt, wat duurzamer is dan digitaal drukken. De toverlampen worden gemaakt in Nederland van duurzaam hout. De platen zijn van plastic, maar gedrukt met duurzame inkten (offset gedrukt) en food-graded inkten voor veiligheid. Alle producten liggen opgeslagen in Deventer, vier kilometer van haar huis, waardoor er weinig uitstoot is bij bevoorrading.

Kom je de mooie producten van Illustrator under a blankie in het warenhuis bewonderen?

Anita Groenendijk