Onder de sneeuw bereidt de lente zich voor

“Vrieskou en een dik pak sneeuw, de lente lijkt nog zo ver weg. Maar tijdens een wandel- of schaatstocht in de natuur kun je je soms verbazen over de knoppen die er, goed ingepakt, al aan de bomen zichtbaar zijn. Ik liep laatst langs de dikke knoppen van een magnoliaboom en realiseerde me dat volgende maand, op 21 maart, nacht en dag alweer even lang zijn en de lichte tijd van het jaar daarna gaat beginnen. Wat een fijn vooruitzicht. Bij Nieuw Mos maken we ongeveer hetzelfde proces mee; achter de schermen bereiden we ons voor en straks, in de lente, mag er iets heel nieuws open gaan: het Nieuw Mos Warenhuis!” 

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Anita Groenendijk is communicatiemedewerker en procesbegeleider bij Nieuw Mos, zij neemt je graag mee in de duurzame wereld van Nieuw Mos.

Leusderweg 21

In het pand op nummer 21 zat een tijd geleden de Fietsboetiek. Daarna heeft het pand lang te huur gestaan. En nu gaan wij het bij Nieuw Mos betrekken. Er komt een doorgang in de winkel met glazen schuifdeuren en er blijft de entree vanaf de straatzijde. Het warenhuis wordt onderdeel van Nieuw Mos en vormt tegelijkertijd een apart stuk ervan, net zoals het eetcafé dat in zekere zin is. Het pand bestaat uit een begane grond en een kelderverdieping die ook bij het warenhuis wordt betrokken.

Wat gaat er komen?

Het warenhuis is bedoeld voor iedereen die graag duurzaam leeft, omdat duurzaam leven thuis begint. Het is voor iedereen die goed voor zichzelf en goed voor de aarde wil zorgen. De vier kernwaarden van Nieuw Mos: vitaliteit, aandacht, eerlijkheid en bezieling, gelden natuurlijk ook voor en in het warenhuis. Daarom zal de kleding die we verkopen GOTS gecertificeerd of gerecycled zijn. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld het bedtextiel, handdoeken en theedoeken. Een aantal producten verhuist uit de winkel mee naar het warenhuis, zoals de wenskaarten. Andere producten kan je straks op twee plekken vinden, waaronder de kaarsen van Dipam.

Nieuw Mos Warenhuis gaat open in de lente

Assortiment

In het warenhuis kun je straks terecht voor o.a. dames- en herenkleding, sieraden, basic underwear, papierwaren, woon- en keukenartikelen, badproducten, bad cadeau-artikelen, bedtextiel en een klein assortiment schoeisel en sloffen. Heb je bepaalde duurzame artikelen die je graag bij ons in het assortiment zou willen zien, laat het ons gerust weten. Mailen kan naar warenhuis@nieuwmos.nl.

Ombouw natuurvoedingswinkel

Om ruimte te maken voor een doorgang naar het warenhuis worden in de winkel stellingen en schappen omgebouwd. Van zondag 21 t/m dinsdag 23 februari zal de winkel daarom gesloten zijn. Tegelijkertijd zal dan ook nieuwe en veel zuiniger LED-verlichting opgehangen worden. De groente-, brood- en kaasafdelingen blijven op hun plek, net zoals alle koelingen. De droogwaren zullen wel van plek wisselen. Op woensdag 24 februari verwelkomen we je graag weer in de winkel.

Opening warenhuis

We weten natuurlijk niet hoe de ontwikkeling van de coronamaatregelen zal verlopen, maar als alles meezit hopen we op maandag 12 april ons warenhuis voor je te openen. Samen met het team zijn we hard aan het werk om alles voor elkaar te krijgen. In de volgende nieuwsbrieven houd ik je graag op de hoogte van de voorbereidingen van het duurzame warenhuis.

Hartelijke groet, Anita Groenendijk

Namens Nieuw Mos Warenhuis