Aanstaande vrijdag hebben we de klantenverwenavond! Supergezellig én superlekker! Er is van alles te proeven, waaronder wijn en kaas, allebei zeer populair tijdens de feestdagen. Bij zowel de kaas als de wijn hebben we rekening proberen te houden met het combineren hiervan, er staat bij elke wijn en bij elke kaas een bordje met een combinatiesuggestie.
Kazen uit verschillende landen Thomas en ik hebben allerlei kazen uitgezocht waarbij we hebben rekening gehouden hebben met verschillende smaken en kaas gemaakt van zowel koemelk, geitenmelk als schapenmelk. Bovendien zijn Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland en ook Nederland vertegenwoordigd, kortom voor ieder wat wils.
Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Victorine Hamers
Vinoloog & operationeel manager vers

Een Nederlandse kaas die u kunt proeven is van Ommelanden (Craft Diary), een kaas met een echte ‘kaassmaak’ zonder gebruik van overdreven veel zout We hebben deze kaas circa een jaar in de winkel en zijn er heel enthousiast over. Ook zijn er een aantal buitenlandse kazen te proeven die we normaal niet in het assortiment hebben.

Lichte wijnen

De trend is dat men tegenwoordig lichter wil eten, ook hier is met de keuze van de wijnen rekening gehouden. Het zware tafelen met de feestdagen is niet meer in, het mogen best meer gangen zijn, maar lichter en goed verteerbaar. Bovendien krijgt groente krijgt steeds meer de hoofdrol op het bord, en nemen vlees en vis een minder belangrijke plaats in. Binnen de wijnwereld heeft dat ook verschuivingen opgeleverd.

Was er in de jaren 90 nog veel belangstelling voor behoorlijk zware eiken gelagerde rode en witte wijnen, tegenwoordig wil men frissere, lichtere wijnen. Dit geldt zowel voor rood als wit. Als er tegenwoordig al houtrijping gebruikt wordt dan moet dat mooi geïntrigeerd zijn in de wijn zodat dit bijdraagt aan de verfijning en het wat extra body aan de wijn geeft zonder dat het de boventoon voert.

Kwaliteit staat voorop

Naast dat lichtere wijnen de voorkeur hebben gekregen, is er de laatste jaren ook meer voorkeur voor kwaliteit ontstaan. Tijdens de coronatijd zijn veel mensen thuis gaan koken en betere wijnen gaan drinken omdat uit eten niet toegestaan was en men wel wilde genieten. Er was tijd om meer te experimenteren en kwaliteit is een steeds belangrijkere plaats in gaan nemen. Ook rondom de feestdagen wordt er altijd meer uitgegeven aan een mooie fles wijn bij het kerstdiner.

Als u tien, vijftien euro aan een fles wijn uitgeeft gaat u meteen een megaspong in kwaliteit vooruit ten opzichte van een wijn van zeg maar zes, zeven euro. Sommige kosten zijn namelijk altijd ongeveer hetzelfde: het glas waarin de wijn zit, het etiket, de afsluiting (zoals kurk, schroefdop of kunstkurk), het vervoer en de tussenhandel hebben allemaal hun prijs. En de wijnboer moet ook wat verdienen zodat hij of zij kan blijven investeren in het maken van steeds betere wijnen bij het voortdurend veranderende klimaat. Alles wat u daarom als consument meer uitgeeft dan de basiskosten komt ten goede aan de kwaliteit die u drinkt!

Verwenavond aanbieding

Tijdens deze klantenverwenavond kunt u één mousserende, vijf witte en vijf rode wijnen proeven die niet zouden misstaan bij een heerlijk kerstdiner. Tijdens deze avond krijgt u op deze wijnen korting. Ik heb drie wijnen; een mousserende, een witte en een rode, uitgekozen die de komende weken ook in de aanbieding blijven.

Thomas en ik wensen u een smakelijke verwenavond!

Victorine Hamers