Kopersporen bronzen tuingereedschap
Elke Amersfoorter kent denk ik wel het verhaal van de Amersfoortse kei en de naam Keitrekkers is vandaag de dag een geuzenaam geworden. Misschien omdat het iets laat zien van het eigenwijze dat Amersfoorters hebben, van het zelf doen. De naam “Keisterk Amersfoort” is dan ook prachtig gekozen als naam voor een Amersfoortse supportpagina op Facebook en Instagram voor eenmanszaken en kleine bedrijven in en om Amersfoort. Claudia Mahler is dit initiatief gestart en veel lokale eenmanszaken en kleine bedrijven sluiten zich aan; Amersfoort is een ondernemende stad!

#keisterkeweek
In de week van 22 november heeft Keisterk Amersfoort de #keisterkeweek geïnitieerd. Fysieke winkels en bedrijven geven deze eenmanszaken en kleine bedrijven zonder fysieke ruimte een podium in hun zaak. Wat leuk, dachten wij, om elkaar zo te ondersteunen. Deze coronatijd is voor veel ondernemers niet zo eenvoudig en hoe tof is het dat we elkaar dan helpen.

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Anita Groenendijk is manager van het Nieuw Mos Warenhuis en verzorgt de communicatie van Nieuw Mos.

Vanuit het Nieuw Mos Warenhuis hebben we duurzame eenmanszaken en kleine bedrijven uitgenodigd voor de #keisterkeweek en dat heeft tot twee leuke samenwerkingen geleid: Jolanda de Kok van Jouw Palet en Rowan en Ben Bloemhof van Bloemhof-Keramiek.

  Woensdagmiddag 24 november

  Jolanda de Kok is kleur- en kledingcoach en met haar bedrijf Jouw Palet uit Leusden begeleidt ze vrouwen, en soms ook mannen, die graag hun persoonlijke stijl willen ontdekken en die zich willen kleden met kledingstukken die hun persoonlijkheid ondersteunen, waar ze zich fijn in voelen en die ze vaak kunnen dragen.

  We geven Jolanda de Kok een podium in ons warenhuis omdat weten welke kleding echt bij jouw persoonlijkheid en uiterlijk past, bijdraagt aan minder miskopen en daardoor aan duurzaamheid. Jolanda laat jou woensdag kennismaken met de kracht van kleur. Ze geeft je antwoord op de volgende vragen: wat zegt jouw favoriete kleur over jou en wat kun je daarmee? Hoe voelt die kleur? Hoe kun je hem dragen en combineren?

  Voor meer informatie: www.jouwpalet.nl

   Vrijdag- en zaterdagmiddag 26 en 27 november

   De jongens van Bloemhof Keramiek komen uit Amersfoort en hebben een passie voor keramiek. Ze maken graag mooie dingen zoals servies, mokken, borden, schaaltjes en theepotten. Maar ook vazen, bloempotten en andere leuke dingen. Elk product is handgemaakt en daardoor uniek. Ze hopen door van elk product iets speciaals te maken, dat mensen er voorzichtig mee omgaan. Op deze manier bestrijden ze de wegwerpcultuur. Zo willen ze graag een steentje bijdragen aan een duurzamere wereld.

   Duurzaamheid is een belangrijk thema. Rowan en Ben werken zo duurzaam mogelijk. Ze hergebruiken de klei en de oven gaat pas aan wanneer deze volgeladen is. Die oven draait bijna volledig op zelfopgewekte zonne-energie. “We vinden duurzaamheid belangrijk omdat we er van overtuigd zijn dat de mens meer in balans moet raken met de natuur. En omdat we willen dat onze toekomstige generaties ook nog van de aarde kunnen genieten.”

   Op vrijdag 26 en zaterdag 27 november laten zij een deel van hun werk zien en vertellen over de gebruikte technieken. Ook is er gelegenheid om hun unieke creaties aan te schaffen.

   Voor meer info: www.bloemhof-keramiek.nl  

   Anita Groenendijk