In navolging op Wisselwaar, een statiegeldsysteem voor een aantal droge kruidenierswaren waar we in de nieuwsbrief van januari aandacht aan hebben besteed, gaan we een volgende stap zetten om het plastic afval te verminderen: het navulsysteem van Sonett.

Hierin kun je je eerder aangeschafte fles wasmiddel of afwasmiddel, die inmiddels leeg is, heel gemakkelijk opnieuw vullen. Op de dispenser zitten twee pompen: een voor afwasmiddel en een voor vloeibaar wasmiddel. Hierdoor kun je heel gemakkelijk je fles meerdere keren hervullen. Vroeger hebben we eerder een dergelijk systeem gehad (van het merk Ecover) maar dat zorgde vaak voor een hoop geknoei en was vaak defect. Het navulsysteem van Sonett is op diverse punten verbeterd ten opzichte van de oude systemen.

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Ruben Kool
Ondernemer bij Nieuw Mos

Sonett is daarnaast ook met onze groothandels in gesprek om te kijken of er een inzamelsysteem kan komen voor de lege flessen, zodat die te recyclen zijn. Hier zijn wij natuurlijk een groot voorstander van. Hopelijk kunnen we dat ook snel introduceren. In Duitsland, waar Sonett gemaakt wordt, werkt dit al en uit de praktijk blijkt dat wel 70 tot 80 procent van de plastic verpakkingen hergebruikt kan worden. Zien we jou ook binnenkort bij het navulstation? De verwachte levering is eind maart.

Meer weten over Sonett? In het komende (lente-) nummer van ons magazine vertelt Anique het verhaal achter dit prachtige merk.

Ruben Kool