Grote kans dat je er wel iets van gemerkt hebt: ons broodassortiment is vernieuwd per 1 november. Ongeveer een jaar geleden werd bekend dat Bakkerij Van der Westen haar collega Bakkerij Verbeek heeft overgenomen. Bakkerij Verbeek is sinds jaar en dag onze broodleverancier geweest voor dagelijks vers brood, bake-off en gebak. Waar er twintig jaar geleden nog veel biologische bakkerijen waren is er nu nog maar één biologisch werkende bakkerij met dagelijks vers brood over: Van der Westen Organic Family Bakery.

De assortimenten van beide bakkerijen zijn goed bekeken en naast elkaar gelegd en daar is een nieuw assortiment uit voort gekomen, deels uit de selectie van Verbeek en deels van Van der Westen. Het was voor iedereen, inclusief onszelf, natuurlijk even wennen, maar 

Ruben NM profielfoto

Ruben Kool
Ondernemer bij Nieuw Mos

na twee weken hebben we vooral veel positieve opmerkingen gehad. Ik denk zelf dat de kwaliteit erop vooruit is gegaan.

Een van de absolute aanwinsten in het assortiment zijn naar mijn idee de Pane Maire-broden, een brood met zowel gist als desem erin. Het blijft heerlijk lang vers en heeft een stevige, knapperige korst. De Pane Maire “donker multi meerzaden” gebruiken we nu ook bij de lunch; echt een aanrader, al zeg ik het zelf! Er is ook een tweetal Pane Maire-broden met alleen desem beschikbaar.

Spannende tijden
Voor de bakkers zijn het spannende tijden momenteel; lastige beschikbaarheid van grondstoffen, hoge energieprijzen en alsmaar stijgende kosten. Je leest er regelmatig over, bakkers die stoppen omdat het gewoonweg niet meer te doen is.

Gelukkig heeft Bakkerij Van der Westen een goede solide basis. Het is een familiebedrijf waar onder andere alle kinderen van Ad van der Westen meewerken in de bakkerij. Juist door deze krachtenbundeling met Verbeek, en daarmee het schaalvoordeel, denkt Van der Westen deze tijden door te komen. Helaas zijn de laatste tijden de broden wel flink duurder geworden, niet alleen bij ons maar bij alle andere bakkerijen ook. Om te overleven was dat echt nodig.

Al het personeel van Bakkerij Verbeek is gewoon in dienst gebleven. Ze bakken nu zowel brood in Waspik, Brabant, als in het Gelderse Brummen.

Naast het brood van Bakkerij Van der Westen nemen wij brood af van Elsenburg & Sebastiani, onze lokale Amersfoortse bakker, Het Zonnelied uit Flevoland en van de Duitse Steinofenbaecker.

Liefdevolle groet,
Ruben Kool