Al een hele tijd stond op onze wish-list een duurzaam lingeriemerk dat niet alleen basics in het assortiment heeft maar ook mooi kanten ondergoed. Dat is in een duurzame versie nog niet zo eenvoudig en dan moet het ook nog lekker zitten. We zijn dan ook ontzettend trots en blij dat we begin februari de eerste items van het duurzame lingeriemerk Underprotection binnen kregen!

Underprotection

Dit in 2010 opgerichte Deense merk combineert fashion en zorg voor het milieu op een wel hele mooie manier. De prachtige duurzame lingeries van Underprotection zijn volledig gemaakt van duurzame materialen zoals gerecycled polyamide en biologisch katoen. De stijlvolle badpakken en bikini’s zijn gemaakt van gerecycled polyester.

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Anita Groenendijk
Ondernemer bij Nieuw Mos

“We streven er altijd naar om de meest duurzame keuzes te maken, ook al is dit niet noodzakelijkerwijs de meest economisch verstandige keuze, maar voor ons is het niet alleen een bedrijf, het is een levensstijl en de overtuiging dat de toekomst groener moet en kan zijn. Het is ons doel om altijd te verbeteren – in alles wat we doen”.
Mede-oprichter en CEO Stephan Rosenkilde

Luna Bralette & briefs

De Luna-serie
Wij zijn als eerste begonnen met de Luna serie in het zwart. We hebben gekozen voor drie verschillende bh’s (Luna Bra Black, Luna Bralette Black en Luna High Aprex Bra Black) en twee verschillende slips (De Luna Briefs Black en de Luna Hipster Black) zodat je kunt kiezen wat jij het fijnst vindt om te dragen en wat bij jouw lichaam past. De Luna Bra, Bralette en High apex bra zijn gemaakt van elegant kant met delicate, geschulpte randen en een beige meshvoering. Het kant wordt gecombineerd met glanzend elastiek en gouden biesjes; een mooie combinatie. En waar is deze duurzame bh dan van gemaakt?

– Fijne veter van 92% polyamide (gerecycled) en 8% elastaan (gerecycled)
– Zachte mesh van 76% polyamide (gerecycled) en 24% elastaan (gerecycled)
– Uitneembare vulling van 100% polyester (gerecycled)
Deze bh is gemaakt in Letland. Het product is door PETA goedgekeurd veganistisch. De veter is GRS-gecertificeerd en gemaakt van gerecycled polyamide dat Roica Eco-Smart elastaangaren bevat.

Links de hipster, rechts de briefs

En de broekjes? De Luna Briefs en Hipsters zijn gemaakt van zacht zwart kant met delicate, geschulpte randen voor een lichte en romantische look. Ze laten geen sporen achter onder kleding en de vorm is echt flatterend voor zoveel lichaamstypes. Deze slips zijn perfect onder strakke kleding door de strakke kanten randen, oftewel je kunt hem overal onder dragen! De hipster heeft een pasvorm met hoge taille wat bij veel verschillende lichaamstypes mooi staat.

– Fijn kant van 92% polyamide (gerecycled) en 8% elastaan (gerecycled)
– Kruisje van 100% katoen (biologisch)

Voor al het ondergoed geldt een wasadvies van 30 °C.

Sustainibility
Underprotection werkt alleen met duurzame materialen zoals TENCEL™ lyocell, gerecycled polyester, gerecycled nylon, gerecyclede wol, bananenvezels en biologisch katoen. De meeste producten zijn veganistisch goedgekeurd door PETA, en zo niet, dan komt dat omdat het gerecyclede wol is of een afvalbron, zoals melkvezel. Alle verpakkingen, papier en polybags zijn composteerbaar, biologisch afbreekbaar of gerecycled. Daarnaast biedt Underprotection de mogelijkheid om artikelen terug te sturen wanneer ze het einde van hun levensduur bereiken, zodat ze kunnen worden geüpcycled, gerecycled of gedowncycled, als onderdeel van hun Take Back Program. Underprotection is een  Certified B Corporation®. Wil je meer weten over hun productiemethodes, langdurige werkrelaties en de werkomstandigheden, kijk dan op www.underprotection.eu.

In het voorjaar zullen we de serie verder uit gaan breiden met meer modellen en kleuren. Je kunt in het warenhuis het ondergoed altijd even over je eigen ondergoed komen passen en we helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes voor jouw lichaam.

Anita Groenendijk