Op donderdagmiddag 5 oktober togen Geesje (onze nieuwe assistent bedrijfsleider) en ik naar Amsterdam om over het nieuwe menu te horen dat een week later zou ingaan. Elk half jaar wisselt namelijk bij SLA het menu en worden de ingrediënten aangepast aan het seizoen. Guus (hoofd keuken bij SLA) liet ons de nieuwe gerechten zien én proeven.

Wintergroente
Een aantal salades zoals de Green Protein blijven grotendeels hetzelfde, maar ook een heel aantal gerechten zijn echt heel erg vernieuwd en veranderd. Er zitten nu groenten als boerenkool, pastinaak en spruitjes in de menu’s. Saai is het zeker niet, echt heel verrassende gerechten met veel smaak en lekker groenten. Zo werd de falafel eerst van bloemkool gemaakt en nu van winterpeen!

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Ruben Kool
Ondernemer bij Nieuw Mos

Oh! Gado Gado
Een van de bijzondere gerechten die op de winterkaart staat is de Oh! Gado Gado, vind ik zelf . Deze gado gado wordt gemaakt met een rendang van jackfruit, wat een bijzondere smaak geeft. Juist omdat er ook steeds meer vraag is naar vegetarische producten zonder soja is dit een mooi alternatief. Alle salades kunnen net zoals bij de zomerkaart besteld worden als salade of als wrap.

 

Warming bowls
Behalve dat er een aantal salades zijn veranderd is er ook een veel ruimer aanbod van warme gerechten in dit herfst-wintermenu. Zo zijn er naast twee soepen en een vegetarische stew een Indiase dahl en een pompoencurry bijgekomen en zal er binnenkort ook nog een extra soep bijkomen. Alle warme gerechten worden geserveerd met warme rijst.

Het nieuwe menu is ingegaan op 11 oktober.

Kom je er snel eentje proeven?
Groeten, Ruben

Geesje en Guus