Colorful Standard

nieuw merk voor basics in het duurzame warenhuis

Eind februari verwachten we de heerlijke zachte én duurzame basic kledingstukken van Colorful Standard binnen te hebben. We waren al langer op zoek naar een merk dat t-shirts, sweaters, hoodies en sweatpants het hele jaar rond kon leveren zodat we naast ondergoed en sokken een mooi basis-assortiment in het warenhuis hebben van dingen die je gewoon af en toe moet aanvullen of vernieuwen.
Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Anita Groenendijk
Ondernemer bij Nieuw Mos

Colorful uit Denemarken, made in Portugal
Het Deense merk Colorful Standard houdt van kleur en van eenvoud. Hun ontwerpen zijn gemaakt om lang te dragen en goed met elkaar te combineren. Ze gaan niet mee met trends, maar kiezen voor prachtige, ongecompliceerde items waarin kleur een centrale rol speelt. Alle kleding wordt in Portugal onder faire omstandigheden geproduceerd. Mocht je eens in de buurt zijn, dit is het adres: Colorful Standard, Rua do Comércio nº 116, Manhente 4750-561, Barcelos, Portugal.

100% Biologisch katoen
Al de kledingstukken zijn gemaakt van 100% biologisch katoen, dat wil zeggen katoen dat is geteeld zonder genetisch gemodificeerde zaden. Biologisch katoen kan worden verbouwd met behulp van natuurlijk regenwater, waarbij geen schadelijke chemicaliën nodig zijn. Door het gebruik van biologisch katoen wordt het gebruik van pesticiden geminimaliseerd en de uitstoot van broeikasgassen met maar liefst 94% gereduceerd.

Verfstoffen
Als de kleuren zo belangrijk zijn, hoe zit het dan met de verfstoffen? Ook op dit gebied doet Colorful Standard geen concessies aan duurzaamheid. De producten worden in hun geheel geverfd, wat betekent dat ze eerst worden geproduceerd en vervolgens alleen op vraag worden geverfd. Zo kunnen er grote hoeveelheden producten worden geproduceerd, zonder grote hoeveelheden kleurstof te verspillen. Omdat ze nooit veel ongebruikte stoffen op voorraad hebben, beperkt deze methode de kleurstofverspilling aanzienlijk. De kleurstof die wordt gebruikt is 100% milieuvriendelijk en Oeko-Tex gecertificeerd. Het verkrijgen van de levendige kleuren wordt dus met milieuvriendelijke kleurstoffen en een afvalvrij verfproces gerealiseerd, waardoor Colorful Standard in staat is de wereld op verantwoorde wijze te kleuren.

Start dames- en herencollectie
In het Nieuw Mos Warenhuis beginnen we met een aantal t-shirts, sweaters en sweatpants in de kleuren dark amber, dusty olive, ocean green, pacific blue en sahara camel. Zowel voor dames als voor heren. We verwachten dit assortiment zeker uit te gaan breiden, zowel in kleuren als in soort producten. Colorful Standard heeft bijvoorbeeld ook fijne sokken en goede wollen truien. Kom dus snel eens kijken en de stoffen voelen in het warenhuis en we horen graag je bevindingen.

Anita Groenendijk