Kopersporen bronzen tuingereedschap
Sambal, currypasta’s, broodsmeersels en diverse maaltijdsauzen maken deel uit van het assortiment van het Duitse merk Sanchon. Nadat ik inmiddels zowat een jaar geleden kennismaakte met hun lekkere Sambal Oelek (zie ook mijn blog over sambal), raakte ik geïnteresseerd in wat er nog meer was. Dat bleek dus een bonte collectie te zijn!

De naam Sanchon is overigens geïnspireerd op de roman Don Quichot. Een van de oprichters had twee ezels in de wei staan die getuigen mochten zijn van de oprichting van de onderneming. De ezels zijn nu vereeuwigd in het merklogo. Heden ten dage staan er nog steeds twee ezels in de wei naast Sanchons fabriek in Steinheim.

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Joren Jacobs
Ondernemer bij Nieuw Mos 

Authentiek Thais

De sauzen zijn lekker en gebalanceerd van smaak, de broodsmeersels met jackfruit zijn origineel en verrassend betaalbaar, maar hier zou ik nog iets meer willen vertellen over de currypasta’s en -sauzen. Sanchon is een relatief klein bedrijf, waar de producten met liefde, rust en veel handwerk gemaakt worden. Er gaat niks in wat je thuis ook niet in de keuken zou gebruiken, zij het in Thailand of Italië. 

druiven wijn

De groene Thaise currypasta, rode Thaise currypasta en rode Thaise currysaus zijn gemaakt met authentieke Thaise ingrediënten. Het citroengras, de laoswortel en de kaffir limoenbladeren zijn afkomstig van het Isan-project in Noord-Thailand, waarin een Thaise familie met hulp van Sanchon is overgestapt van de conventionele (niet biologische) teelt van suikerriet naar de biologische landbouw in een gemengd bedrijf met diverse gewassen. Voor de Duitse sauzenmaker is deze familie nu hofleverancier geworden. Er is grote transparantie over de herkomst van ingrediënten en de nauwe band bevordert het streven naar een kwalitatief hoogwaardig landbouwproduct.

Op YouTube kun je een leuke video over Sanchon bekijken: 

Joren Jacobs

Ondernemer Nieuw Mos