Per 1 november

Wij zijn verheugd jullie te kunnen meedelen dat we vanaf maandag 1 november starten met een lunchcafé. Op alle dagen van de week, ja dus ook op zaterdag en zondag :-), kun je bij ons terecht voor een heerlijke lunch tussen 12 en 14 uur.

Wat gaan we serveren? Er zal elke dag verse soep zijn, belegde broodjes, tosti’s, vegatarische salad bowls en, voor de allerkleinste, ook pannenkoeken. De drankenkaart zullen we uitbreiden met vers gemaakte smoothies, verse munt- en gemberthee.

Ruben NM profielfoto

Ruben Kool 
Ondermer bij Nieuw Mos

  Camping koken

  Het eetcafé heeft echt wat toegevoegd aan de winkel sinds we dat vanaf november 2017 doen. Het zorgt voor een gezellige sfeer in de winkel, er ontstaan mooie gesprekken aan tafel en we verwerken er groenten en fruit in die we anders weg zouden moeten gooien; een win-win-winsituatie.

  Het aantal maaltijden per dag is gestaag gegroeid en zo ook de keuken met de apparatuur, maar nog steeds is het “campingkoken” als ik Fred mag citeren: met beperkte middelen en ruimte elke dag een lekkere maaltijd serveren gebaseerd op wat er op dat moment voor handen is in de winkel. Ons team bestaat uit een aantal vaste koks die om de beurt koken en hierbij hulp krijgen van één à twee junior medewerkers.

  Soep lunchcafe

  Waarom nu ook lunch?

  Geregeld vroegen klanten al of er geluncht kon worden, zeker toen veel mensen noodgedwongen thuis werkten, gedurende de afgelopen anderhalf jaar. Dan is de winkel echt even een plek om eruit te zijn en andere mensen te ontmoeten. Lekker de krant lezen met een kop koffie en of een lekker taartje kan natuurlijk ook. Door nu ook lunch te gaan aanbieden, is er eigenlijk gedurende de hele dag activiteit en ontmoetingsmogelijkheid in de winkel.

  In tegenstelling tot het eetcafé gaan we voor de lunch met een vaste kaart werken, zodat er voor ieder wat wils is, maar het in onze “campingkeuken” wel behapbaar blijft. De soep zal (bijna) elke dag een andere zijn en gemaakt worden met wat er op dat moment voor handen is.

  Zoals het er nu naar uitziet ga ik zelf op woensdag de lunch verzorgen. Ik zou het dan geweldig vinden om de tafels vol te hebben met kinderen die lekker pannenkoeken zitten te eten met de vaders en moeders eromheen. We zullen zien of dit ontstaat of iets heel anders, maar dat mag ook. We gaan gewoon beginnen; in het begin zal het even zoeken zijn, uitproberen en pionieren, maar daar hebben we erg veel zin in!


  Ruben Kool