Deel 1: In gesprek met … Jan Dirk van de Voort – Remeker
Tijdens de Duurzame Week van Nieuw Mos lanceren we onze eigen “College Tour” naar voorbeeld van het bekende NPO-concept, maar onder de naam “In gesprek met …”. In deze eerste “aflevering” gaat Joren Jacobs, ondernemer bij Nieuw Mos, in gesprek met Jan Dirk van de Voort van Remeker. We praten over de verduurzaming van het bedrijf, hoe Jan Dirk, inmiddels meer dan dertig jaar geleden, de eerste stappen zette en hoe het bedrijf ook in deze tijd blijft verduurzamen, waarin ook de nieuwe generatie een rol speelt. Met dit gesprek willen we onze klanten en andere bedrijven inspireren. Wat betekent duurzaamheid als het gaat om voedselproductie, smaakbeleving en bedrijfsvoering? Grote onderwerpen waar een goed gesprek voor nodig is!
Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Joren Jacobs
Ondernemer bij Nieuw Mos

Wie is Jan Dirk van de Voort?

Jan Dirk van de Voort is de bevlogen oprichter van Remeker, de kaasboerderij van de inmiddels beroemde rauwmelkse Jersey-kaas. Bij Nieuw Mos hebben we een al jarenlange band met Jan Dirk en zijn bedrijf, waarin inmiddels ook zoon Peter een belangrijke rol in speelt. We verkopen de fantastische kazen van Remeker al sinds jaar en dag en rijden hiervoor dikwijls zelf naar de kaasboerderij, waar we Jan Dirk dan ook persoonlijk tegen het lijf lopen. Het valt op dat Jan Dirk en zijn zoons steeds bezig blijven met ontwikkelen en wanneer ik Jan Dirk ontmoet, vertelt hij daar enthousiast over. Zo is er onlangs een (houten) windmolen geplaatst en is er een mooi project om bier te maken met de wei afkomstig uit het kaasmaakproces.

Onze vaste klanten herinneren zich misschien nog wel de filmavond die Nieuw Mos (toen Natuurwinkel) samen met De Nieuwe Graanschuur organiseerde rondom de documentaire “Dansen met Gehoornde Dames”. Daarin wordt een ontroerend beeld geschetst van hoe het bedrijf van Jan Dirk de omschakeling maakte van massaproductie naar het maken van melk en kaas op basis van biologische principes; een verhaal van omgaan met tegenslagen en er sterker en wijzer van worden.

Wil je erbij zijn?

Aanwezig zijn bij onze “college tour” met Jan Dirk is mogelijk! Net als bij het concept van Twan Huys op de NPO zal onze gast vragen beantwoorden vanuit de zaal. Het warenhuis van Nieuw Mos zal omgetoverd worden tot collegezaal en we nodigen je van harte uit om te komen. Meld je aan via aanmelding@nieuwmos.nl met in het onderwerp “In gesprek met”. Wil je een vraag stellen aan Jan Dirk van de Voort, vermeld deze vraag in je mail. Geef ook aan met hoeveel personen je wilt komen.

Tot slot: we gaan het evenement opnemen als podcast en lanceren, naast een nieuwe traditie “In gesprek met …” dus hopelijk ook de Nieuw Mos Podcast.

Wanneer: donderdag 12 oktober, 20 – 22 uur.
Waar: Nieuw Mos Warenhuis, Leusderweg 21 in Amersfoort
Aanmelden: stuur een email naar aanmelding@nieuwmos.nl

Graag tot dan!