warenhuisheader

Nog 4 weken

We koersen af op de opening van het warenhuis medio april, misschien alleen met winkelen op afspraak, maar hopelijk “normaal”, zodat we iedereen gastvrij kunnen verwelkomen. Samen met Sanna Botter ben ik druk met de inkoop. We reizen stad en land af om zoveel mogelijk producten ook zelf te kunnen zien en voelen. Natuurlijk doen we goed navraag wat er duurzaam is aan de producten en waar de haken en ogen zitten. Ik heb zelf jarenlang als winkelmanager bij Odin gewerkt en daar zeiden we wel eens met een knipoog: “het beste voor de aarde is als je niets eet, dan belast je het milieu helemaal niet”. Met het feit dat je als mens op deze aarde leeft, belast je de aarde ook; dat kan niet anders. Maar je kunt wel bewust kijken hoe je dat dan doet. Waar voed je je mee en waar kleed je je mee? En hoe doe je dat op een eigentijdse manier?

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Anita Groenendijk is manager van het Nieuw Mos Warenhuis, zij neemt je graag mee in de duurzame wereld van Nieuw Mos.

Assortiment voor jong en oud

Juist in deze tijd zijn veel jongeren zich bewust van het milieu, zijn ze op zoek naar een duurzame broek die goed is en waar ze lang mee kunnen doen, naar een menstruatie-cup in plaats van jarenlang maandverband en tampons gebruiken, naar een tas van gerecycled of vegan leer. Daarom ben ik heel blij dat mijn dochter Sanna (23) bij het warenhuis komt werken, want zij weet precies wat er leeft onder haar generatie. We willen graag een breed assortiment voor jong en oud(er), vrouw en man. Iedereen kan bij ons terecht voor een goede jeans, een mooie trui en fijn ondergoed. Gelukkig is er al heel veel mogelijk; er zijn steeds meer slow fashion-merken die gebruikmaken van nieuwe stoffen zoals Tencell en unmulsed wool. Vaak worden ze gemaakt in Europa, met goede arbeidsomstandigheden in de fabrieken of werkplaatsen.

Sanna en Anita

Sanna (links) en Anita (rechts)

De ontwikkelingen

We weten natuurlijk niet hoe de ontwikkeling van de coronamaatregelen zal verlopen, maar als alles meezit hopen we op maandag 12 april ons warenhuis voor je te openen. Samen met het team zijn we hard aan het werk om alles voor elkaar te krijgen. In de volgende nieuwsbrieven houd ik je graag op de hoogte van de voorbereidingen van het duurzame warenhuis.

Anita Groenendijk

Namens Nieuw Mos Warenhuis