Zoals in de vorige nieuwsbrief al aangekondigd is onlangs het zomermenu bij Sla ingegaan. Er zijn een aantal nieuwe gerechten toegevoegd en de hele winterse gerechten zijn van de kaart gehaald. Graag vertellen we je hier er meer over.

Wrap vervangen door Pita wrap
Er zijn weer een aantal leuke vernieuwingen doorgevoerd in het menu, zo is de wrap vervangen voor een pita wrap. Deze pita wrap verwarmen we op het moment dat jij hem besteld even kort op de gril zodat hij lekker warm is. Een pita wrap is een Grieks eenpersoonsbroodje, zacht van binnen en neutraal van smaak. Bijkomend voordeel is dat het een stuk makkelijker eet. De Harvest bowl konden we al eerder als special al proeven, maar staat nu dus vast op de kaart. Ik vind hem in ieder geval heerlijk!

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Ruben Kool Ondernemer bij Nieuw Mos

Wil je hem als salade of bowl?
Dit was standaard de eerste vraag die je kreeg als je een salade bij ons bestelde en meestal volgde er dan een uitleg. Dit hoeft niet meer, het menu is nu zo aangepast dat er een aantal salades op de kaart staan en een aantal bowls, precies zo samengesteld dat ze allemaal goed uitgebalanceerd zijn. Het verschil tussen een salade en bowl is dat een bowl minder bladgroente bevat en juist meer graan of peulvrucht (rijst, bulgur, Quinoa, of linzen) en bij een salade is dit dus precies andersom.

Een aantal vertrouwde salades/bowls zijn weer terug van weggeweest zoals Feta Fiesta, Spicy Tofurama en de Kimchi. Helemaal nieuw is de  Greek Gyros. Deze is verkrijgbaar als salade en wrap!

En de warme gerechten dan?
Er staat geen soep meer op het menubord, maar geen zorgen de soep blijft wel, echter zal het een wisselende soep van de maand gaan worden. Kortom elke maand iets anders, wel zo lekker! We beginnen met de Marokkaanse Harira, een goed vullende soep vol met groenten, linzen en specerijen. Daarnaast blijft de Curry Dahl als warm gerecht op het menu staan.

Wat wil je erbij drinken?
Ook het drank aanbod is weer vernieuwd en uitgebreid, zo verkopen we nu sea water, maar dan zonder het zout. Met SEA Water proberen de Nederlandse oprichters en broers Tammo en Jort onderdeel te zijn van een oplossing voor toenemende waterschaarste en zo de wereld te laten zien dat de oceanen deel kunnen uitmaken van deze oplossing. Wereldwijd hebben twee tot drie miljard mensen een tekort aan water, terwijl 70% van het aardoppervlak bedekt is met water. Maar dat is zeewater. Wat als er een manier is om van dit zeewater drinkwater te maken, en alleen gebruik te maken van hernieuwbare energie? Dat willen de broers met SEA Water laten zien. Als dit in Nederland kan, met een van de strengste waterwetgevingen ter wereld, dan kan het overal.

Natuurlijk schenken we ook nog boot koffie of gemberthee! En daarnaast allerlei andere dranken, zoals Matcha Latte of Golden Tumeric.

Taartje bij de koffie?
Bij SLA verkopen we ook heerlijke zoetigheden zoals de Tahini Brownie of de worstelcake. Omdat onze saladebar en de broodafdeling naast elkaar zijn, is het ook mogelijk een taartje uit de gebaksvitrine op de broodafdeling te bestellen.

Zien we je binnenkort in de saladebar? Kijk voor het hele menu op de website. Ook kun je het online bestellen en laten thuisbezorgen. www.nieuwmos.nl/sla

Ruben Kool