Introductie van de wijnen van wijnimporteur Smaragd Wijnen uit Driebergen
De komende tijd zult u steeds meer nieuwe wijnen in het wijnschap zien. Ze komen van Smaragd Wijnen, een nieuwe lokale leverancier uit Driebergen. Een paar weken geleden heb ik een aantal wijnen geproefd samen met de oprichter van Smaragd Wijnen, Martijn Verkerk. Ik was meteen enthousiast over de geproefde wijnen.
Wijnimporteur Smaragd Wijnen
Martijn is geboren en getogen in een boerengezin op het platteland van Werkhoven. De liefde voor de natuur is hem dus met de paplepel ingegoten, waarmee indirect ook de liefde voor wijn werd aangewakkerd. Hij heeft jarenlang in gerenommeerde bedrijven binnen de Nederlandse horeca gewerkt en in 2010 werd hij Nederlands Kampioen Sommelier.
Victorine Hamers
Vinoloog & operationeel manager vers
Smaragd Wijnen is een groot fan van biologisch en biodynamische wijnen en ze werken graag samen met o.a. jonge generaties wijnboeren die streven naar een beter bodemleven en een gezond ecosysteem. Authentieke, ambachtelijke wijnen waar je de herkomst in terug proeft.
Wit, rosé en rood van wijnhuis Vins El Cep uit Spanje
De wijnen die u deze week nieuw op het kopschap van de wijnafdeling zult zien staan, zijn een witte, een rosé en een rode wijn uit de Penedès in Spanje. Het zijn zuivere wijnen die iedereen lekker vindt, makkelijk zo te drinken zijn, maar ook heerlijk bij het eten of met een hapje op het terras.
De witte wijn is gemaakt van de druiven Xarel.lo en een beetje Chardonnay. Goed te combineren bij bijvoorbeeld schaal- en schelpdieren door zijn frisse zuren, maar ook heerlijk om zo te drinken. De lichtgekleurde rosé is er één waar je graag een glas meer van drinkt en is gemaakt van Pinot Noir. Hij is iets mollig maar toch droog en heeft zacht rood fruit in zich. De rode wijn van Merlot en Tempranillo is sappig en toegankelijk, heeft ronde tannines en is een heerljke doordrinker. Kortom, een huiswijn waar je blij van wordt! Met heel warm weer kan hij ook prima wat gekoeld gedronken worden.
Biologische en biologisch-dynamische wijnen
De wijnen Vi de Ot komen van het wijnhuis Vins El Cep uit de Penedès, Spanje. De OT-serie staat voor ‘Origen+Terrer’, oftewel herkomst en terroir. Alle wijnen uit de OT-serie komen van eigen wijngaarden, zijn biologisch én vegan. Het wijnhuis Vins El Cep is het resultaat van vier families die in 1980 besloten hebben om hun krachten te bundelen. In 2007 is de omschakeling gemaakt naar biologisch en startten ze ook met het implementeren van biodynamische methodes. Ze zijn daarmee dé pioniers in bio en biodynamische stille en mousserende wijnen in de Penedès. De Penedès is dé regio voor mousserende wijnen in Spanje en van dit wijnhuis verkopen we binnenkort ook een prachtige rosé Cava.
Victorine Hamers
Vinoloog en operationeel manager bij Nieuw Mos