Ken je de cacao en hazelnootpasta’s van Nocciolata al? In deze pasta’s van Nocciolata zitten enkel biologische hazelnoten, Trinitario cacao, natuurlijk vanille-extract uit Madagaskar en koudgeperste zonnebloemolie. Deze goed gebalanceerde ingrediënten maken dat dit echt de allerlekkerste hazelnootpasta is die er is.

uit Italië

Het Italiaanse bedrijf heeft biologische, ethische en milieuvriendelijke productie hoog in het vaandel. Nocciolata Rigoni di Asiago bevat geen palmolie en geharde vetten, aroma’s, conserveringsmiddelen of kleurstoffen en is ook glutenvrij. 
Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Anne Dolman
Operationeel manager droogwaren

Vier varianten

Nocciolata biedt met vier verschillende smaken voor elk wat wils, of je nu vegan, hazelnootliefhebber, chocoholic of allergisch voor koemelksuiker (lactose) of koemelkeiwit bent:
• Originale – de klassieker met hazelnoot en cacao
• Intense – zonder melk, met een intense chocoladesmaak (lactosevrij en vegan)
• Bianca – pralinésmaak met 30% hazelnoten en zonder cacao
• Crunchy – met stukjes geroosterde hazelnoot

Intense, vegan variant

De Intense variant is nu tien jaar op de markt. Deze is gecertificeerd vegan en bevat geen melk, waardoor de smaak geschikt is voor consumenten met een lactose-intolerantie of koemelkeiwit-allergie. De receptuur is niet ontwikkeld als compromis, waarbij melk of andere ingrediënten van dierlijke oorsprong vervangen dienden te worden, maar vooral om een intensere smaak te creëren. Daarom bevat deze smaak méér cacao en méér hazelnoten, maar is net als de drie andere palmolievrij en biologisch.

Nocciolate mini tartelettes

Je hebt ze misschien twee weken geleden al bij de kassa gezien, de nieuwe zeer smaakvolle mini tartelettes. Het zijn kleine taartjes gevuld met romige hazelnoot pasta. Ze zijn verkrijgbaar in 2 soorten: cacao hazelnoot en bianca hazelnoot. Deze knapperige zandkoekjes taartjes zijn afgetopt met een royale laag chocolade-hazelnootpasta en knapperige, gekarameliseerde en gepofte quinoa. Een kadootje voor je smaak pupillen!!!

Je kunt Nocciolata vinden in ons broodbeleg assortiment en zijn te herkennen aan hun unieke 8 hoekige potjes. De mini tartelettes staan in het schap bij de andere koekjes vlakbij de kassa’s.

Anne Dolman

Recept Nocciolata is niet alleen zeer lekker als broodbeleg maar ook om heerlijke brownies zonder melk te maken. INGREDIËNTEN • 325g | Nocciolata zonder melk • 70g | bloem • 1/2 | koffielepel droge gist • 2 | eieren BEREIDING Doe de Nocciolata zonder melk in een mengkom. Voeg de eieren, bloem en gist toe. Meng en giet het mengsel in een geoliede vorm. Strijk het oppervlak glad. Bak het mengsel 18 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 165 °C en tot de bovenkant wat harder en gebarsten eruit ziet. Wacht 15 minuten om de brownie uit zijn vorm te halen. EET SMAKELIJK!