Kopersporen bronzen tuingereedschap
In het warenhuis hadden we al toffe sneakers van druivenleer van het merk ACBC en nu ook tassen van appel-leer van O My Bag. Fantastisch dat er zoveel ontwikkelingen zijn op het gebied van 100% vegan leer. We waren al fan van de prachtige tassen van OMB die gemaakt zijn van ecofriendly leather, maar dit model van appel-leer hebben we natuurlijk direct voor onze duurzame, vegan klanten ingekocht.

Wij zijn net als jij reuze benieuwd hoe dat werkt: appel-leer. Dit vertelt Paulien Wesseling, oprichtster van OMB erover: “Bij O My Bag zijn we voortdurend bezig met het evalueren en verbeteren van de materialen die we gebruiken. Voor de O My Bag-fans die liever geen dierlijke producten gebruiken, waren we al een tijd op zoek naar een vegan alternatief.”

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Anita Groenendijk is manager van het Nieuw Mos Warenhuis en verzorgt de communicatie van Nieuw Mos.

Wat is dat: appel-leer?

“Apple Leather, officieel bekend als AppleSkin™, is een alternatief voor veganistisch leer dat wordt geproduceerd in FRUMAT, een innovatieve fabriek in Italië. AppleSkin™ is een biobased materiaal uit afval van de lokale vruchtensap- en appelmoesindustrie.

Nadat het sap uit de appels is geëxtraheerd, worden de schillen, stengels en vezels vermalen tot een fijn poeder dat wordt gemengd met een organisch pigment en omgezet in appel-leer. Om precies te zijn bestaat het voor 40% uit resterend appelafval van de schillen, stengels en vezels van het fruit; het resterende materiaal is een mix van polyester, PU, katoen en viscose, die wordt gebruikt om de appelresten te versterken en te ondersteunen. Deze combinatie is momenteel essentieel voor de sterkte en duurzaamheid van het materiaal. Het eindresultaat is een 100% veganistisch materiaal, klaar om te worden verwerkt tot O My Bags.”

Audrey

Voor het warenhuis hebben we voor het Audrey-model in twee maten gekozen, in de lichte kleur cognac. De Audrey van O My Bag is strak en eenvoudig. Deze handtas heeft een minimalistische uitstraling. Ze is zowel handig als tijdloos, wat fijn is als je er lang mee wilt doen. Je krijgt er gemakkelijk je portemonnee, telefoon, sleutels en eventueel een kleine tablet of boek in door het externe voorvak, een met canvas gevoerde binnenkant met een ruim compartiment en een zijvak met ritssluiting voor je spullen. Er zijn twee riemen bij deze handtas: een  lange riem in de kleur van de handtas en een brede zwart-witte stoffen riem. Beide riemen zijn apart afneembaar en zijn aanpasbaar, zodat je de tas zowel op je schouder als crossover kan dragen. De tas is door het appel-leer iets lichter. Na verloop van tijd wordt appel-leer iets donkerder en krijgt een lichte patina, net als echt leer.

Wij zijn natuurlijk super benieuwd wat jullie van de nieuwe tassen vinden. We horen het graag in het warenhuis. Houd ook onze Instagram in de gaten en laat je reactie in de comments achter.

Anita Groenendijk

Manager Warenhuis