In het wintermagazine van 2024 staat een heerlijk recept van rode curry met pompoen, zoete aardappel, zwarte bonen en koriander. Maar helaas staan de verkeerde ingrediënten erbij! Hier daarom alsnog het recept, maar dan met de juiste ingrediënten. Excuses voor de verwarring!

Rode curry met pompoen, zoete aardappel, zwarte bonen en koriander

Curry’s, ik kan er geen genoeg van krijgen. Je kunt er eigenlijk alles in verwerken waar je zin in hebt: groenten, vis, vlees. Thuis maak ik vaak curry waarin ik alle overgebleven groenten verwerk. Je kunt ook een grote pan curry maken en een deel invriezen voor later gebruik. Dit recept kun je veganistisch maken door de vissaus weg te laten, maar hij is ook heel lekker met kipfilet.
Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Geesje Remijnse
operationeel manager SLA

Ingrediënten

200 g gekookte of (80 gedroogde zwarte bonen) – 300 g zilvervliesrijst – 2-3 rode uien – 1 teen knoflook – 3 stengels bleekselderij – ½ rode peper – 40 g gemberwortel – 2 el geurloze kokosolie – 50 g Thaise rode currypasta – 4 limoenblaadjes – 1 el kurkumapoeder – 1 stengel citroengras – 500 ml kokosroom – 1 zoete aardappel – ½ flespompoen
1 el vissaus (optioneel) – 50 g cashewnoten, geroosterd – 1 bos koriander, gehakt – 2 partjes limoen

Bereiding

  • Week de zwarte bonen en kook ze gaar.
  • Het koken van zilvervliesrijst duurt vaak 25 tot 30 minuten. Begin daarmee, zodat de rijst klaar is als je de curry wilt gaan serveren.
  • Pel de rode uien en de knoflook en snijd ze in plakjes. Snijd de bleekselderij in plakjes van 1 cm dik en hak de rode peper fijn. Schil de gemberwortel en hak of rasp deze fijn.
  • Verhit nu de kokosolie in een grote pan en bak op middelhoog vuur de rode uien, bleekselderij, rode peper en gemberwortel ongeveer 5 minuten.
  • Voeg dan de rode currypasta, limoenblaadjes, het kurkumapoeder en citroengras aan de pan toe en bak dit 2 minuten terwijl je blijft roeren.
  • Voeg dan de kokosroom toe, breng alles weer aan de kook en laat de curry 5 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Schil ondertussen de zoete aardappel en flespompoen en snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm. Voeg ze vervolgens aan de curry toe en doe een deksel op de pan. De zoete aardappel en flespompoen zijn na ongeveer 10 minuten beetgaar.
  • Voeg dan de vissaus en de zwarte bonen toe.
  • Serveer de curry met de gehakte koriander, geroosterde cashewnoten en partjes limoen.

 

Recept: ‘Taste the magic of veggies’, Kosmos
Foto’s: Wij zijn Kees