Kopersporen bronzen tuingereedschap
Natuurlijk vielen we als een blok voor deze heerlijke wollen truien uit Schotland. In dat vaak gure land is jarenlang ervaring opgebouwd in het duurzaam breien van wollen truien. Het bijzondere is het gebruik van de methode om naadvrij hele kledingstukken te breien. Dat betekent dat het breigoed buisvormig “in de rondte” wordt gebreid en van de machines wordt afgeworpen als een complete trui. Zo kunnen de truien zonder afval gebreid worden.

Historie
Harley of Scotland is in 1929 opgericht door de Schotse visser Peter Harley Buchan. Peter was gefascineerd door de visserstruien van de Schotse eilanden met hun mooie patronen en kleurcombinaties.

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Anita Groenendijk 
Onderneemster bij Nieuw Mos

Hij besloot zelf met wol te gaan werken en startte met het breien van traditionele visserssokken. Met Shetland-wol ging hij later het prachtige Fair Isle-breigoed produceren met de prachtige melanges van kleur, patroon en textuur. Deze kledingstukken zijn geïnspireerd op de zee en de spectaculaire kustlijn en vertegenwoordigden de lokale cultuur.

Wol
Voor onze eerste collectie hebben we gekozen voor de lamswollen truien, zowel voor dames als voor heren. Deze zijn afkomstig van een Schotse spinnerij die al 150 jaar bestaat. De spinnerij staat bekend om haar garens van uitzonderlijke kwaliteit. De superfijne lamswol van Harley of Schotland is van een goede kwaliteit micron lamswol met een heel zacht gevoel en mooie afwerking, in verschillende kleuren en patronen.

Assortiment bij Nieuw Mos Warenhuis
We hebben verschillende damestruien en vesten en een mooie wollen herentrui in drie kleuren, sommige met een typisch Schots patroon. We nodigen je uit om te komen passen en uitproberen en zo je nieuwe favoriete wollen trui of vest uit te kiezen. We kunnen deze truien niet nabestellen, dus op=op.

Anita Groenendijk

nieuw mos warenhuis