033 4622 432 info@nieuwmos.nl

Nieuw Mos café recepten

Mijn naam is Tuna, ik ben één van de vaste koks van Nieuw Mos café. In het café koken we vaak met wat er ter plekke voorhanden is; groenten van het seizoen en ook met de groentes en producten die aan de datum zijn, zo gaan we verspilling tegen.

Ik vind het improviseren erg leuk en meestal creëer ik de gerechten ter plekke terwijl ik bezig ben. Ik hou van de mogelijkheid die dit mij biedt om in het moment bezig te zijn en om zo mijn creatieve ziel in de maaltijden te kunnen stoppen.

Welkom bij Nieuw MOS natuurvoeding

Het recept

Hieronder een fijn verwarmend recept voor de decembermaand. Aarzel niet om het recept met je eigen creativiteit aan te vullen naar je eigen smaak! Veel kookplezier en tot snel in ons gezellige, huiselijke café. 

Ingrediënten

  • 4 rode paprika’s 
  • 4 aardappelen 
  • 1 kop linzen 
  • 250 gram prei 
  • 1 eetlepel basilicum 
  • 1 mespunt chilipoeder 
  • 1 eetlepel tomatenpuree 
  • 1 klein uitje 
  • tamari 
  • 100 gram geraspte kaas of edelgistvlokken om op te strooien

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor. Heteluchtoven op 200 graden, elektrische oven op 250 graden. Snij het bovenste stukje van de paprika’s af en haal de zaden eruit. Het bovenste stukje kan straks met de prei meestoven. Kook de aardappelen in de schil zodanig gaar dat je ze nog kunt pellen.

Zet de linzen op in ruim water en kook ze in ca. 40 minuten gaar. Snijd de prei in kleine ringetjes en stoof ze in olie (niet te gaar!). Prak de aardappelen, linzen, prei, basilicum, chilipoeder en tomatenpuree goed door elkaar tot een smeuïg mengsel. Rasp een ui en voeg dit bij het mengsel.

Voeg naar smaak tamari toe. Vul als alle smaken goed zijn vermengd de paprika’s met mengsel. Strooi geraspte kaas of edelgistvlokken op de gevulde paprika’s.

Neem een ovenschaal en vul die met een bodempje water van 3 cm. Plaats de paprika’s hierin en bak ze in 20 minuten gaar. Het is mijn ervaring dat paprika’s in een ingevette ovenschaal heel hard worden, terwijl ze in water heerlijk zacht blijven.

Tip van Tuna

Deze vulling smaakt ook heerlijk als vulling in courgettes, kleine oranje pompoenen of aubergines. Het gerecht smaakt lekker met een groene salade of gekookte groene groentes.

Hou voor meer lekkere en pure recepten onze blog in de gaten.