Onze missie is om jou te inspireren en het mogelijk te maken zo duurzaam mogelijk te leven. Duurzame keuzes maken kan op ieder gebied in je leven, maar het kan een flinke puzzel zijn om dat allemaal uit te zoeken. Wij doen bij de inkoop van de kleding, woonspullen en andere waren van waarde het uitzoekwerk voor jou, jij kunt in ons warenhuis met een gerust hart duurzaam shoppen.

Daarnaast willen we graag de fashion-industrie veranderen en kledingmerken uitdagen om meer duurzame keuzes te maken als het gaat om productie, arbeidsomstandigheden, materialen en transport. Dat betekent dat wij kiezen voor fashion die gemaakt is van materialen van duurzame grondstoffen.

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Anita Groenendijk
Ondernemer bij Nieuw Mos

Door fashion in ons warenhuis breed aan te bieden laten we zien dat het mogelijk is dat er voor iedere man of vrouw, van jong tot ouder en voor elk lijf duurzaam geproduceerde kleding beschikbaar is. Als er vraag naar duurzaam geproduceerde kleding vanuit klanten ontstaat, stimuleert dat kledingmerken om hun productiemethodes anders in te richten. En dat doen we met het warenhuis op grote schaal. In 2022 verkochten we bijna 300 jeans en gemiddeld wordt er 5000 liter water bespaard met een duurzame jeans ten opzichte van een niet duurzame jeans. Dat betekent dat we met z’n allen met het warenhuis zo’n 1,5 miljoen liter water hebben bespaard. Kijk, dat tikt aan.

‘In 2022 heeft Nieuw Mos Warenhuis met de verkoop van duurzame jeans 1,5 miljoen liter water bespaard.’

In de ‘slow fashion’ zijn er minder vaak collectie wisselingen dan in de fast fashion. Maar er is altijd wel een overgang van een lente/zomer collectie naar herfst/winter collectie. Dus om ruimte te maken voor de nieuwe herfst- en wintercollectie doen we een deel van onze collectie in de sale. Het gaat vaak om de items waar nog maar een paar maten van zijn. Maar soms ook items die minder goed hebben verkocht. Daarnaast zijn er items waarvan we nu al weten dat ze ook weer goed in de collectie van volgend jaar passen, die we nu al voor een groot deel hebben ingekocht, en die houden we apart.

We beginnen met de stapelkorting, 1 kledingstuk met een geel label geeft 30% korting, 2 kledingstukken 40% en 3 kledingstukken met een geel label 50%. Zo heb je de mogelijkheid om voor een kleine prijs een leuke outfit bij elkaar uit te zoeken of een paar items die je met stukken uit je kast kunt combineren. Als we merken dat er op een gegeven moment te weinig kledingstukken zijn die klanten goed kunnen combineren dan stoppen we met de stapelkorting en gaan we over op de korting per kledingstuk. Wij vinden het zelf fijn dat onze duurzame kleding dan een goede bestemming vindt en je helpt ons om ruimte te maken voor de nieuwe collectie.

Kom langs in ons warenhuis, we helpen je graag met jouw duurzame outfit, ook in de SALE!

Anita Groenendijk