Sinds 1 juli van dit jaar is er een wet van start gegaan waarin consumenten moeten betalen voor Single Used Plastic (SUP) in de horeca. Een initiatief om de het gebruik van plastic verder terug te dringen. De wet schrijft niet voor om welk bedrag dit gaat en daarin zijn ondernemers vrij om een bedrag te bepalen. Veel ondernemers en of producenten hebben ervoor gekozen om 1 cent hiervoor te rekenen zodat de consument er niets van merkt.

Bij SLA hebben we hier niet voor gekozen, we rekenen wel een verpakkingsbijdrage voor producten die deze single used plastics bevatten, dit om te stimuleren dat meer meer mensen gebruik gaan maken van herbruikbare verpakkingen. Als je bij Sla komt eten serveren wij het eten op een bord en is er geen sprake van SUP. Als je het wilt meenemen gaat de maaltijd in een papieren bakje. 

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Ruben Kool
Ondernemer bij Nieuw Mos

Daar zit dan weer wel een dunne plastic coating in zodat het niet gaat lekken. Dit is ook het geval bij de papieren koffiebekertje. Alle papieren bekertjes bevatten zo’n laagje en gelden daarom als SUP.

Vytal

Bij Sla is er de mogelijkheid om je eigen bakje mee te nemen zodat wij deze voor je vullen zoals een Tupperware bakje bijvoorbeeld.

Een andere mogelijkheid is dat je een herbruikbaar bakje van ons meekrijgt en deze weer inlevert, vooral ook handig als je direct vanuit werk of school naar de saladebar komt. Sla is hiervoor een partnerschap aangegaan met Vytal.

Je kunt je heel eenvoudig online aanmelden hiervoor door de gratis app te downloaden van Vytal. Registreren is noodzakelijk om hieraan mee te kunnen doen.

Om het gebruik van zelf meegebrachte bakjes of de Vytal bakjes te stimuleren geven we tijdens de duurzame week van zaterdag 7 t/m vrijdag 13 oktober bij Sla Amersfoort 25% korting op je salade, wanneer je hier gebruik van maakt.