Thinking MU

Een eigenzinnig kledingmerk

Voor de tweede keer hebben we in de zomer ook de collectie van Thinking Mu en langzaam beginnen we de kleding van dit duurzame merk wat beter te leren kennen. En ik kan je zeggen: wij zijn heel enthousiast! De stoffen zijn van materialen die fijn aanvoelen, mooie diepe kleuren en het draagt heel comfortabel. Hoogste tijd om wat dieper in te zoomen op dit Spaanse merk.

Het begin
Vernoemd naar het kleine Jack Russel hondje Mu, werd het merk Thinking Mu gestart in 2008. Dit Spaanse merk heeft haar roots in

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Anita Groenendijk
Ondernemer bij Nieuw Mos

Barcelona en is opgezet door een groep vrienden. Zij besloten om op een positieve manier bij te dragen aan een duurzamere mode-industrie.

“Het is tijd om wakker te worden”

Transparant & Non-conformistisch
De filosofie van Thinking Mu is duidelijk; de wegwerpcultuur is verleden tijd. Zij vinden het belangrijk om te investeren in betaalbare kwaliteit en een eigentijdse stijl. Zorg voor de aarde en houden van je kleding gaan bij hen hand in hand. Benieuwd naar waar jouw kledingstuk vandaan komt? Elk item heeft een transparantie-tag met een QR-code waarmee je toegang krijgt tot het verhaal achter het kledingstuk. Op deze manier wil Thinking Mu bijdragen aan een eerlijke en duurzame mode-industrie.

Hun kleding wordt geverfd met non-toxische verf. Wat weer goed is voor alles eigenlijk, maar ook voor je huid. Alle items zijn gemaakt van biologische of gerecyclede materialen. Het wordt fairtrade gemaakt en met een zo laag mogelijke CO2-uitstoot. En dat is precies de kleding die we graag bij Nieuw Mos verkopen.

Materiaal: veel kleding van hennep
Als je naar de collectie kijkt dan valt het gebruik van hennep direct op. Soms in combinatie met biologisch katoen of met tencel. Zelf zeggen zij: “HEMP is voor ons ‘de natuurlijke vezel van de toekomst’, omdat de teelt ervan ons in staat stelt het milieu te regenereren en de geproduceerde impact te verminderen. HEMP is een plant die een deel van de schade herstelt die door menselijke activiteiten wordt veroorzaakt. De opwarming van de aarde is een gevolg van de hoge CO2-niveaus in de atmosfeer en HEMP is een effectieve oplossing om dit probleem te bestrijden. De plant verbruikt vier keer meer CO2 dan bomen, waardoor de opwarming van de aarde effectief wordt tegengegaan. Bovendien is het één van de meest duurzame en economisch levensvatbare natuurlijke draden; dit, samen met de veelzijdigheid van het gebruik en de vele kenmerken, maakt het tot een supervezel voor het milieu”.

Om te dragen is hennep een fijne, zachte en lichte stof en die dus tegelijkertijd goed is voor de planeet. Een aantal voordelen van organische hennep zijn dat het snel groeit, het weinig water nodig heeft en je geen gebruik hoeft te maken van pesticiden. Een andere duurzame stof die Thinking Mu standaard in hun collecties gebruikt is biologisch katoen en gecertificeerd tencel of ecovero.

Verantwoordelijkheid nemen
Thinking Mu heeft gekozen om haar verantwoordelijkheid te nemen om een meer verantwoorde en bewustere toekomst op te bouwen. Ze nodigen je uit om met hen mee te doen. Te kiezen voor community in plaats van egoïstische voordelen, samenwerking in plaats van concurrentie en om ons met elkaar te verenigen om onze prachtige aarde te beschermen. Voor mij klinkt dat als een kledingmerk dat helemaal thuishoort bij Nieuw Mos!

Anita Groenendijk