Afronding Eetcafé

Op donderdag 11 mei was het moment daar, de allerlaatste keer koken volgens ons huidige eetcaféconcept. De belangstelling was enorm, de koks, onder aanvoering van Tuna, hadden voor dit speciale moment een drie gangenmenu gekookt.

Sarah had speciaal voor deze avond allerlei extra tafels, borden et cetera geregeld zodat iedereen die wilde kon komen eten. Het was echt gezellig druk en vol deze dag; een mooie avond waarin de koks bedankt werden en waar een aantal (vaste) klanten zelfs nog een mooi lied voor ons in petto hadden! Het was zoals een afscheid hoort te zijn, met een lach en met een traan.

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Ruben Kool
Ondernemer bij Nieuw Mos

SLA

Nu zullen we eventjes gesloten zijn met ons eetcafé, om per 13 juni weer te heropenen als biologische saladebar SLA. Zoals de naam doet vermoeden gaan we straks salades maken en verkopen in ons ons eetcafé, maar SLA is meer dan sla alleen. Elke salade is opgebouwd uit een aantal basisingrediënten, zoals een groene bladgroente, een eiwitbron, geroosterde groente en een dressing. De maaltijden zijn voedzaam en vers bereid. Afhankelijk van het seizoen zijn er één of meerdere warme maaltijden te krijgen. Mijn ervaring is dat de maaltijd echt heel vullend is en je energie geeft. In het zomernummer van ons magazine interviewt Karin oprichter Jop, zodat je meer kunt lezen over zijn visie op voeding. SLA heeft recent ook haar tweede kookboek uitgegeven, vol heerlijke recepten voor thuis. Dit boek is bij ons ook te koop.

De maaltijdsalades van SLA zijn ook verkrijgbaar in de vorm van een wrap, voor wie een wat kleiner portie wil. Naast salades zijn er ook soepen, verse sappen, koffie thee en diverse zoetigheden.

In tegenstelling tot de andere SLA-vestigingen kun je straks nog steeds een taartje op broodafdeling bestellen bij je koffie, of een croissantje bijvoorbeeld. Belegde broodjes zullen we niet meer maken.

Planning

  • Per 15 mei zijn we gestart met het ontmantelen van de huidige keuken. Tot Pinksteren kun je koffie en thee to go verkrijgen op de broodafdeling.
  • Op 2e Pinksterdag (maandag 29 mei) zullen we de broodafdeling gaan verplaatsen naar een tijdelijke locatie; vanaf dat moment is er tot aan de heropening op 13 juni geen koffie of thee te verkrijgen.

Broodafdeling

Omdat we de broodafdeling van 29 mei tot en met maandag 12 juni tijdelijk op een andere locatie zullen hebben, heeft dit een aantal consequenties.

  • We hebben deze twee weken geen oven ter beschikking, dus al het brood wordt in die periode afgebakken bij de bakkerij en wehebben geen bake-off assortiment.
  • Dit geldt ook voor de croissants en bonkjes; ze zijn er wel maar niet door ons ter plekke afgebakken.

Gewijzigde openingstijden

Vanaf maandag 12 juni zullen we onze openingstijden verruimen en ook op zaterdag en zondag met de natuurvoedingswinkel en SLA open blijven tot 20:00 uur zodat je ook op zaterdag en zondag kunt genieten van een heerlijke maaltijd en langer boodschappen kunt doen. Daarnaast zullen we op zondag om 10:00 uur openen in plaats van om 11:00 uur.

Het warenhuis zal op zondag een uurtje later open gaan dan nu het geval is, dus om 12:00 in plaats van om 11:00 uur.

In de aankomende weken worden alle medewerkers die in onze SLA gaan werken op verschillende bestaande locaties van SLA ingewerkt, zodat iedereen goed is voorbereid als we straks open gaan. Nieuw Mos zal dan bestaan uit Nieuw Mos Warenhuis, Nieuw Mos Natuurvoeding en SLA Amersfoort.

Ruben Kool