In onze winkel hebben we eigenlijk maar een relatief kleine vriezer staan, met daarin een verscheidenheid aan assortimenten. Van ijs tot bladerdeeg en van groenten tot vlees en van pizza tot glutenvrij brood. De diepvries is ook niet zo’n bekende groep en vaak geven we meer aandacht aan verse producten. Helemaal terecht is het niet dat diepvriesproducten zo weinig aandacht en ruimte krijgen, want we verkopen er echt hele mooie producten uit. Wat we het meest verkopen uit de diepvries zijn groenten en vers fruit. In de Kerstperiode verkopen we traditioneel wel meer diepvriesproducten zoals ijs, fruit en aardappelkrokketjes.

Al sinds jaar en dag is Natural Cool een belangrijke leverancier van diepvriesproducten, zoals groenten, patat en ingevroren fruit en pizza’s. Natural Cool is een merk van het Duitse Demeter-Felderzeugnisse GmbH.

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Ruben Kool
Ondernemer bij Nieuw Mos

Luna e Terra
Sinds kort heeft onze leverancier Udea onder het merk Luna e Terra diepvriesgroenten van Nederlandse bodem geïntroduceerd. Biologisch-dynamische groenten die direct na de oogst zijn verwerkt en ingevroren en daarmee de transportkilometers weten te verminderen. Bovendien zijn we voorstander van  zoveel mogelijk Nederlandse producten.

Diepvries groenten zijn juist een heel mooi alternatief buiten het seizoen dat het groeit. Neem sperziebonen, een favoriete groente die vaak van ver komt. Koop je ze van Luna e Terra dan komen ze uit Lelystad van een gemengd biologisch-dynamisch bedrijf!

Doordat de diepvriesgroenten direct na het oogsten verwerkt en ingevroren worden behouden ze veel vitamines. Sommige mensen beweren dat diepvriesgroenten zelfs gezonder zijn dan verse groenten.

Ruben Kool