Biologisch, ambachtelijk, sociaal

Sinds half oktober 2020 staat er vlak voor de broodafdeling een display met daarop de verpakte koeken van Bakkerij Driekant uit Zutphen. Misschien heb je de lekkere speculaasjes of amandelkerstkransjes in de decembermaand wel geproefd. Waarom heeft Nieuw Mos voor de producten van deze bakkerij uit Zutphen gekozen?

Het begint er eigenlijk al mee dat de Driekant geen bakkerij is maar een ambachtscentrum. De panden in Zutphen herbergen een bakkerij, lunchcafé en winkel. En op al die plekken zijn er leerwerktrajecten mogelijk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze kleinschalige, commerciële omgeving biedt kansen voor de groei van mensen.

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Anita Groenendijk is communicatiemedewerker en procesbegeleider bij Nieuw Mos, zij neemt je graag mee in de duurzame wereld van Nieuw Mos.

Vanuit een persoonlijke missie

In 1996 is Driekant opgericht door Henk Smits vanuit zijn persoonlijke drijfveer om een samenleving te realiseren waarbij iedereen naar eigen vermogen deel kan nemen aan het economische proces. Henk Smits was toen zelfstandig ondernemer in het bakkersbedrijf. De persoonlijke missie van deze individuele ondernemer is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol concept voor sociaal ondernemen. “Iedereen doet mee”, is de boodschap van Driekant.

Vaste bakkers, leerlingen en tijdelijke krachten

In de bakkerij werken een aantal vaste bakkers, leerlingen en tijdelijke krachten. Zo ontstaat er een gemêleerd gezelschap aan medewerkers. In de bakkerij wordt in eigen ovens biologisch brood, koek, crackers, toast, zoute en zoete koekjes gebakken. Kwaliteit en smaak staan hierbij centraal. Daarom worden de producten ambachtelijk gemaakt met uitsluitend biologische ingrediënten, liefst van regionale afkomst. Alles in handen van Driekants eigen medewerkers, die trots zijn op wat ze maken. 

Beste Bio Bakkerij

In 2020 is Driekant verkozen tot beste Bio Bakkerij door de Bio Winkels Awards. Lees meer over Driekant ambachtscentrum op hun website. In Amersfoort kunnen we genieten van hun kokosmakronen, mueslikoeken, energiestaven en nog veel meer.

Elke keer dat je iets van Driekant eet, maak je ook een klein beetje verschil voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Kijk voor Driekant-producten in de display bij de pilaar voor de broodafdeling of vraag er naar bij de medewerkers van de broodafdeling.