KoppyCoffee is een ontwikkelingsproject met de lokale bevolking in Laos waarbij verbetering van de levensstandaard en bescherming/ uitbreiding van de natuur hand in hand gaat. De jonge ondernemers Kaj en Gijs, die het project gestart zijn, schrijven over hun koffie het volgende:

“Onze Arabica-bonen uit Laos zijn donker gebrand. Hierdoor ontstaat er een tin van specerijen in de smaak. In koffiebonen zitten natuurlijk vetten die bij hoge temperaturen vrijkomen. Hoe donkerder de bonn gebrand wordt, hoe meer vetten er vrijkomen. Dit verklaart het glimmende laagje over onze (h)eerlijke bonen. Op deze manier komen onze bonen het beste tot hun recht en valt onze karakteristieke smaak te verklaren.

“Onze bonen zijn daarnaast groter dan de gemiddelde koffieboon. Dit komt doordat onze bonen midden in de jungle op vruchtbare grond groeien! Door jouw hulp kunnen we samen de wereld een stukje mooier maken voor natuur, dier en mens!”

Je kunt zaterdag 4 juli tussen 8:30 en 12:30 uur kennismaken met KoppyCoffee. Kaj en Gijs schenken om te proeven en leggen je alles uit wat je wilt weten over dit bijzondere project.